Post | november 2020 | challenges | 1 min lezen

Single banana (level 1)

Let’s buy the single banana! 🍌 #foodrescue 


Wereldwijd wordt één derde van de totale voedselproductie verspild terwijl momenteel 1 op de 8 mensen lijden aan de gevolgen van honger of ondervoeding. Wanneer voedsel verspild wordt gaat niet alleen het product verloren maar het hele productieproces. Dit maakt dat voedselverspilling een gigantische impact heeft op het klimaat. 


En over food waste gesproken… Wist je dat supermarkten losse bananen weggooien? De losse banaan wordt door de consument niet opgemerkt en krijgt sneller beurse plekjes, hierdoor belanden dagelijks duizenden bananen in de afvalcontainer. Alleen al in de UK zijn dit 1.4 miljoen single bananas die dagelijks worden verspilt!  


Door een single banana te kopen red je er een die anders verspilt zou worden. Together we minimise food waste, let's buy the single bananas! 


De challenge  1. Maak een leuke foto van jezelf met een single banaan 
  2. Post deze foto online met de tekst ‘I buy the singles’ of ‘Ik koop de singles’. Wees lekker creatief en maak er wat leuks van :) 
  3. Tag ons @Natureimpactdays en I Change @ichange_food in jouw post met de hastags: #natureimpactdays en #crazygreen20 en help ons om onze impact te meten! 


Succes 😉

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Wormenhotel maken (level 4)

| challenges
Geef GFT afval een tweede leven en maak zelf een wormenhotel!
Lees meer

Wintervogelvoer maken (level 3)

| challenges
Met vogelvoer zorg je er niet alleen voor dat er meer vogels in je tuin of balkon komen, je helpt ze ook de ...
Lees meer

Egelhuis maken (level 3)

| challenges
Een natuurlijke tuin is een tuin vol leven waarin ruimte is voor mens, plant en dieren. Leer hier hoe je een ...
Lees meer