Locaties

In het voorjaar van 2021 vinden de Nature Impact Days plaats bij deze 20 te gekke natuurlocaties! Klik op een organsatie om meer te weten te komen, of kijk op de kaart wat er bij jou in de buurt is.

Camping Zonnehoeve

Op Camping Zonnehoeve overnacht je midden in de natuur. Lekker ravotten en genieten van de frisse lucht. Je slaapt onder de fruitbomen en je plukt je eigen maaltijd in de kruidentuin en het voedselbos. De sfeer is altijd mega gezellig, jong en oud komen hier samen en regelmatig worden er eet-avonden gehouden. Je handen uit de mouwen steken in dit voedselbos is dan ook altijd een feestje!

Stichting Natuurrijk

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu inheemse planten, bomen, struiken, en het is rijk aan verschillende diersoorten, insecten en amfibieën. Natuurrijk is een plek waar je je verbaast over de veerkracht, pracht en rijkdom van de natuur.

Het Bewaarde Land Meijendel

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De begeleiders van het Bewaarde Land trekken met de kinderen natuurgebied Meijendel in. Zo ontwikkelen ze zorg, respect en liefde voor de natuur.

Staatsbosbeheer Hof van Delfland

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 273.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

TussenTijdTuin

De TussenTijdTuin is een levend, bloeiend, zoemend en plukbaar, idee van Geerten Ten Bosch en Marleen Oud, die de (kunst)opdracht voor een eerbetoon aan de Dochters van Dordrecht wonnen en zorgt voor meer groen en biodiversiteit.

Stel je deze stad voor die gonst, bromt, snort en fladdert. Af

en aan vliegende bijen, zweefvliegen, vlinders, torretjes en andere insecten.

Op verwaarloosde en braakliggende stukjes grond groeien bloemen in alle soorten en maten: papaver en akelei, korenbloem, komkommerkruid en vrouwenmantel. Judaspenning en een enkele boom ter nagedachtenis aan de ons oudst bekende

vrouwen. Een blijvende herinnering aan al die vrouwen die voor de stad belangrijk zijn of zijn geweest. Door hun gedachtegoed symbolisch te koppelen aan evenzoveel bloemen, blazen we ze (nieuw) leven in.

Voedselbos Benthuizen

Voedselbos Benthuizen is een particulier voedselbos dat zich nog bevindt in de startfase. Er komen steeds meer bomen, planten, struiken, bloemen en kruiden bij. Dat versterkt de biodiversiteit en is dan ook een waar paradijs voor verschillende organismen. Tegelijkertijd levert het bos ook lokaal voedsel op voor de mens!

Tiengemeten

Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Dit stukje land wordt beheerd door Natuurmonumenten.


Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Zij maken zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Want ze gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen.

Hof van Segwaert

De Hof van Seghwaert is een oude boomgaard in Zoetermeer. Voor 1970 was Zoetermeer een agrarisch gebied vol met boomgaarden. Deze zijn door de bouw van woonwijken in Zoetermeer vrijwel geheel verdwenen. Medio 2014 heeft een bewonersinitiatief zich ontfermt over een van de laatste oude perenboomgaard van Zoetermeer. De stichting De Hof van Seghwaert heeft deze historische plek in korte tijd en met steun van de Gemeente Zoetermeer omgevormd naar een wijktuin. De boomgaard moet behouden blijven en een verbindende functie krijgen in de buurt. Een plek waar iedereen aan mee kan helpen. Een plek waar bewoners zich thuis voelen en elkaar tegen komen.

Kopgroep2030

Kopgroep2030 is een Haags initiatief, bestaande uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag om vóór 2030 de overstap naar schone energie en meer groen te verwezenlijken. Concreet betekent dit dat Kopgroep2030 de komende 10 jaar zal werken aan de volgende thema’s: meer groen en minder hitteoverlast, anders koken en verwarmen, besparen en isoleren en het verduurzamen van Verenigingen van Eigenaren. Kopgroep2030 doet dit door buurtbewoners te informeren en mobiliseren om samen te werken aan een schone, groene stad waar het fijn wonen is, nu én in de toekomst!

Nature Impact Days Partners

De Groene Motor

Samen maken we Zuid-Holland groener!
Lees meer

Zuid-Hollands Landschap

Ontdek de natuur dichtbij!
Lees meer