Skip Sidebar

Camping Zonnehoeve

Sociale Onderneming

Over ons

Op Camping Zonnehoeve overnacht je midden in de natuur. Lekker ravotten en genieten van de frisse lucht. Je slaapt onder de fruitbomen en je plukt je eigen maaltijd in de kruidentuin en het voedselbos ...

Deel

Help het voedselbos groeien!

Event · 5 jun 2021, 10:00 - 15:30
Tussenweg 9, 3227 CH Oudenhoorn, Nederland
Natuur & MilieuKinderen & Jongeren
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen
Camping Zonnehoeve
#39873
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Camping-de-Zonnehoeve/klussen/Help-het-voedselbos-groeien/39873 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help mee om jonge fruitboompjes een nieuwe plek te geven in het voedselbos op Camping Zonnehoeve!

Uitgebreide omschrijving

Op deze natuurlijke camping is een jong voedselbos wat volop in ontwikkeling is. Op de camping en in het voedselbos zelf zijn verschillende fruitboompjes geplant. Nu de boompjes groter worden hebben ze meer ruimte nodig en moeten ze een eigen plekje krijgen. Hier kan jij ons bij helpen! Tijdens de klus zal er iemand aanwezig zijn met veel kennis over voedselbossen, dus je kan ook nog wat leren!


Wil jij meer leren over voedselbossen en lekker een dagje fysiek in plaats van online bezig zijn? Hou jij wel van een groene uitdaging en heb je zin om jongeren met groene interesses te ontmoeten? Meld je snel aan! 


Uit een voedselbos kan heerlijk voedsel geoogst worden, maar het heeft zelf ook voeding nodig. Bij de buren is er een voorraad paardenmest die opgehaald kan worden, zodat het verwerkt kan worden tot compost. Zie jij jezelf al gewapend met een schep en een kruiwagen die shit te lijf gaan? Wacht dan niet langer met aanmelden!


Dat harde werken kan natuurlijk niet zonder een heerlijke warme lunch. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over blessures, want we beginnen met een korte yogasessie in het voedselbos, zodat je lekker gerekt en gestrekt kunt beginnen aan de activiteit. 


Wie zijn wij?

 

Camping Zonnehoeve is een ecologische natuurcamping waar je je avondmaal vers uit de moestuin kunt oogsten. Met veel natuur op de camping en een eigen voedselbos draagt de camping bij aan een verbeterde, gezonde wereld waarin we leven in harmonie met elkaar en met de natuur. De 50 ruime kampeerplekken hebben uitzicht op het groen en liggen omringd door verschillende fruit -en notenbomen.


In het voedselbos laten we zien dat landbouw ook anders kan, zonder de grond uit te putten. Dit doen we door landbouw en natuur te combineren voor een duurzame voedselproductie. De biodiversiteit, ecologische veerkracht en productiviteit van biomassa van een voedselbos zijn hoog. Dankzij een poel en heuvels is op een relatief klein oppervlak een grote variatie aan beplanting mogelijk. 


Waar is het?

De camping is gelegen in het kleine dorpje Oudenhoorn, vlakbij Hellevoetsluis, op het eiland van Zuid-Holland; Voorne-Putten. Als je met OV komt, is de dichtstbijzijnde halte bij de Zorgboerderij in Oudenhoorn. Bussen 106 en 107 rijden hier langs. Met de auto is de camping goed bereikbaar en er is genoeg parkeerruimte. 

Hoe kom ik er?

Als je met OV komt, is de dichtstbijzijnde halte bij de Zorgboerderij in Oudenhoorn. Bussen 106 en 107 rijden hier langs. Met de auto is de camping goed bereikbaar en er is genoeg parkeerruimte.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen

Over Camping Zonnehoeve

Op Camping Zonnehoeve overnacht je midden in de natuur. Lekker ravotten en genieten van de frisse lucht. Je slaapt onder de fruitbomen en je plukt je eigen maaltijd in de kruidentuin en het voedselbos. De sfeer is altijd mega gezellig, jong en oud komen hier samen en regelmatig worden er eet-avonden gehouden. Je handen uit de mouwen steken in dit voedselbos is dan ook altijd een feestje!