Skip Sidebar

Camping Zonnehoeve

Sociale Onderneming

Over ons

Op Camping Zonnehoeve overnacht je midden in de natuur. Lekker ravotten en genieten van de frisse lucht. Je slaapt onder de fruitbomen en je plukt je eigen maaltijd in de kruidentuin en het voedselbos ...

Deel

Wilgen work-out in het voedselbos

Taak · 4–8 uur
Tussenweg 9, 3227 CH Oudenhoorn, Nederland
Natuur & Milieu
Klus Delen
Camping Zonnehoeve
#28717
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Camping-de-Zonnehoeve/klussen/Wilgen-work-out-in-het-voedselbos/28717 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR 2021 Help mee de wilgen te knotten en een mooi pad te creëeren door het voedselbos heen.

Uitgebreide omschrijving

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR 2021


Wilgen zijn populair bij veel vogelsoorten, zoals verschillende zangvogels, maar ook uilen! Om ervoor te zorgen dat vogels kunnen blijven broeden bij deze natuurcamping Zonnehoeve, moeten de bomen geknot worden. Als dit niet gebeurd zullen ze uitscheuren en dan gaat de knot rotten. Kleine moeite, grote impact voor de vogels! Maar daar eindigt jouw impact niet, van de takken van de wilgen zullen paden gemaakt worden naar en door het voedselbos, zodat iedereen hier de vruchten van plukt ;-). Lekker aan de slag met de versnipperaar, en geniet van de omgeving als jij het pad legt. Geen zorgen, je hebt geen voorkennis nodig.


Door dit event in het voedselbos van de camping, is dit jouw ultieme kans om te leren hoe je zelf een moestuin(tje) kunt aanleggen en het verzorgen van fruitbomen. Van huidige vrijwilligers krijg je alles te leren wat je wilt weten. Ook kunnen er deze dagen workshops georganiseerd worden (onder voorbehoud).


Er worden deze dagen een vegetarische en biologische lunch en diner geserveerd! Op zondag bakken we met zijn allen brood op het kampvuur.


Dagprogramma:

10.00 - 10.30 Inloop

10.30 - 11.00 Kennismaking en uitleg natuurklus

11.00 - 12.30 Aan de slag!

12.30 - 13.30 Lunch (biologisch en vega)

13.30 - 16.30 Afronden natuurklus

16.30 - 17.00 (16.00 op zondag) Afsluiting

Hoe kom ik er?

Klus Delen

Over Camping Zonnehoeve

Op Camping Zonnehoeve overnacht je midden in de natuur. Lekker ravotten en genieten van de frisse lucht. Je slaapt onder de fruitbomen en je plukt je eigen maaltijd in de kruidentuin en het voedselbos. De sfeer is altijd mega gezellig, jong en oud komen hier samen en regelmatig worden er eet-avonden gehouden. Je handen uit de mouwen steken in dit voedselbos is dan ook altijd een feestje!