Skip Sidebar

Over ons

In de Heemtuin Goudse Hout wordt de natuurlijke rijkdom en verscheidenheid van het oorspronkelijke veenweidegebied, zoveel mogelijk, in ere hersteld. De tuin ligt midden in het rustige recreatiegebied ...

Leven op het landLeven in het water
Deel

Boost de biodiversiteit

Taak · 4–8 uur
2805 LD, Gouda, Zuid-Holland, Nederland
Natuur & MilieuSport & RecreatieOnderwijs
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.10 plaatsen over.
Klus Delen
Heemtuin Goudse Hout
#28740
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Heemtuin-Goudse-Hout/klussen/Boost-de-biodiversiteit/28740 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR 2021

Uitgebreide omschrijving

Zin om de biodiversiteit in Gouda een steuntje in de rug te geven?

Tijdens de Nature Impact Days krijg jij bij de Heemtuin Goudse Hout de gelegenheid om je volop uit te leven in de natuur. Je bent van harte welkom om samen met een enthousiaste groep het wilgenhakhout in stand te houden. Dit betekent: wilgentakken knippen en zagen, takken verslepen... daar kan geen sportschool tegen op! ;)


Veel insecten, vogels, reptielen en kleine zoogdieren vinden hun rust- en broedgebied in deze heemtuin. Het knotten van de wilgen speelt een belangrijke rol in het behouden van deze biodiversiteit. Door de activiteiten die je hier kan doen, draag jij niet alleen aan bij aan die diversiteit.... je krijgt ook de kans om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Volg bijvoorbeeld een workshop en ga naar huis met je zelf gevlochten fruitmand, of leer meer over het onderhouden van een natuurgebied en de dilemma's waar je als beheerders soms voor komt te staan.

Hoe kom ik er?

De heemtuin ligt midden in het recreatiegebied Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad, tussen de manege en het volkstuinencomplex Nieuw Leven. De enige ingang ligt aan een wandelpad dat evenwijdig loopt aan het belangrijkste fietspad door de Goudse Hout, het Kale Jonkerpad. Het centrale deel van de heemtuin, met onder andere de kruidentuin, is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dat geldt niet voor het buitengebied van de tuin waar zich de hooilanden en grienden bevinden.
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.10 plaatsen over.
Klus Delen

Over Heemtuin Goudse Hout

In de Heemtuin Goudse Hout wordt de natuurlijke rijkdom en verscheidenheid van het oorspronkelijke veenweidegebied, zoveel mogelijk, in ere hersteld. De tuin ligt midden in het rustige recreatiegebied de Goudse Hout en is dagelijks geopend.