Skip Sidebar

Over ons

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De begeleiders van het Bewaarde Land trekken met de kinderen natuurgebied Meijendel in ...

Deel

Laat het kind in je los: natuurdidactiek bij Het Bewaarde Land!

Taak
Meijendelseweg 36, 2243 GN Wassenaar, Nederland
Natuur & MilieuKinderen & Jongeren
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.16 plaatsen over.
Klus Delen
Het Bewaarde Land Meijendel
#28841
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Het-Bewaarde-Land-Meijendel/klussen/Laat-het-kind-in-je-los-natuurdidactiek-bij-Het-Bewaarde-Land/28841 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR. Leer meer over natuureducatie voor kinderen in Het Bewaarde Land. Wie weet schuilt er een ware natuurbegeleider in jou!

Uitgebreide omschrijving

Leer jij graag nieuwe dingen over de natuur? En geef je jouw (natuur)kennis ook graag door aan kinderen? Dan is een ervaardag bij het Bewaarde Land Meijendel iets voor jou! Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De begeleiders van het Bewaarde Land trekken met de kinderen natuurgebied Meijendel in. Zo ontwikkelen ze zorg, respect en liefde voor de natuur.


Tijdens de Nature Impact Days kan jij een handje helpen bij Het Bewaarde Land. Deze natuurklus bestaat uit twee onderdelen. Tijdens een dagdeel volg je een trainingssessie over natuureducatie voor kinderen. Tijdens deze sessie ga jij didactische vaardigheden opdoen aan de hand van spelletjes in de natuur. Enkele voorbeelden zijn veilig boomklimmen, het uitzetten van een zintuigen-pad en het plukken en verwerken van wilde kruiden in een soep. Tijdens het andere dagdeel ga jij meehelpen bij de bouw van een heuse natuurpoort. Deze poort wordt gebouwd om kinderen op een spannende manier te ontvangen. Het idee is om dit meterslange bouwwerk te maken van zwerfhout en te verstevigen met klimplanten. Oftewel, de ideale kans voor een mega leerzame dag waarbij ook de handen uit de mouwen gaan!


Het aantal deelnameplaatsen voor deze klus is klein, vandaar vragen we je alleen in te schrijven wanneer je interesse hebt in natuureducatie. Deze natuurklus is geheel vrijblijvend, maar wel een onderdeel van een groter geheel, namelijk het vrijwilligersprogamma van Het Bewaarde Land. Oftewel, laat je betoveren in Het Bewaarde Land tijdens de Nature Impact Days… en als de betovering je daarna niet meer loslaat, zou jij zomaar het volgende lid kunnen zijn van het natuureducatieteam.

Hoe kom ik er?

Per OV, hou bushalte de Kievit aan in Wassenaar. Routebeschrijving auto: https://www.bewaardelandmeijendel.nl/routebeschrijving/
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.16 plaatsen over.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Wassenaar > Wassenaar Klussen > Het Bewaarde Land Meijendel > Laat het kind in je los: natuurdidactiek bij Het Bewaarde Land!

Over Het Bewaarde Land Meijendel

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De begeleiders van het Bewaarde Land trekken met de kinderen natuurgebied Meijendel in. Zo ontwikkelen ze zorg, respect en liefde voor de natuur.