Skip Sidebar

Over ons

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en ...

Deel

Help het Tiny Forest in Zoetermeer beter begaanbaar te maken!

Event · 27 aug, 10:00 - 15:30
2723 AC, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Kinderen & JongerenNatuur & Milieu
Ben je erbij? 10 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in 2 months.
Event Delen
Hof van Seghwaert
#54090
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/HofvanSeghwaert/events/Help-het-Tiny-Forest-in-Zoetermeer-beter-begaanbaar-te-maken/54090 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We helpen de Hof om het Tiny Forest beter begaanbaar te maken en we geven het “buurtbijenlint” een boost

Uitgebreide omschrijving

Tiny Forest

De Hof heeft haar eigen Tiny Forest. Een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Goed voor de bijen, vlinders en vogels en kleine zoogdieren, maar ook fijn voor de mensen. Kinderen krijgen er buitenles over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

 

Om ervoor te zorgen dat het Tiny Forest in de natte seizoenen niet teveel onder water komt te staan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water weg kan lopen. Op deze zaterdag gaan we hier voor zorgen door drainage aan te leggen.

 

Bijen

De Hof maakt het ook de bijen graag naar hun zin. We hebben verschillende bloemrijke plekken aangelegd en daarnaast hebben we ook ons eigen bijenhotel: een plek waar wilde bijen nestelen en hun eitjes kunnen leggen. Het bijenhotel is onderdeel van een BuurtBijenLint in Zoetermeer: een wandelroute langs 33 bijenhotels. Om dit bijenlint een boost te geven gaan we deze zaterdag op pad om bij enkele bijenhotel en daarbij behorende beplanting achterstallig onderhoud te plegen zodat het hotel er daarna weer top bij staat.

 

De hof

De Hof van Seghwaert is de afgelopen jaren gegroeid in omvang en activiteiten. Zo is er naast de perenboomgaard, stiltetuin, groente- en fruittuin, ook nog een theetuin waar gedroogde kruidenthee-melanges worden gemaakt. Ook beschikt het hof over een buitenkeuken met eigen pizzaoven. Misschien gaan hier we ook gebruik van maken tijdens de activiteit. We sluiten iedergeval gezellig af.

 

Programma

 

Het precieze programma volgt nog. Er zullen ook nog veel meer klussen te doen zijn.

 

De dag zal rond 10u beginnen met koffie en kennismaking. Daarna gaan we aan de slag met de klussen. Er wordt gezorgd voor lunch. Rond 15.30 sluiten we af met een borrel en mogelijk ook pizza uit de pizza oven

 

Leer de hof en de mensen kennen tijdens dit evenement en zet je daarnaast fysiek in voor de biodiversiteit! Tijdens deze dag zal er genoeg ruimte zijn voor het stellen van je vragen. Dit evenement zal de hele dag buiten plaatsvinden. Denk aan gepaste kleding m.b.t. het weer. 

 

HOE KOM IK ER?

Het adres is Gaardedreef achter 169

De ingang van de Hof is bij de parkeerplaats Appelgaarde

Het is 2 minuten lopen van randstadrailstation Seghwaert

Hoe kom ik er?

Ben je erbij? 10 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in 2 months.
Event Delen
Vrijwilligerswerk in Zoetermeer > Zoetermeer Events > Hof van Seghwaert > Help het Tiny Forest in Zoetermeer beter begaanbaar te maken!

Over Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.