Skip Sidebar

Over ons

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en ...

Deel

Geef Zoetermeer een Bijen en Bio-Boost!

Event · 5 jun 2021, 10:15 - 15:30
2723 AC, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Kinderen & JongerenNatuur & Milieu
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.11 plaatsen over.
Klus Delen
Hof van Seghwaert
#39866
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/HofvanSeghwaert/klussen/Geef-Zoetermeer-een-Bijen-en-Bio-Boost/39866 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We breiden het “buurtbijenlint” uit met het aanleggen van bloeibogen bij de bijenhotels en helpen De Hof een handje met verschillende klussen!

Uitgebreide omschrijving

Bijen


Wilde bijen zijn de belangrijkste bijen in ons ecosysteem. Deze bijenpopulatie is de laatste jaren drastisch gedaald. Door meer bijenvriendelijke plekken aan te leggen komen er weer meer bijen, maar ook vogels, egels en verschillende insecten hebben een voordeel aan deze plekjes doordat ze het gebruiken als voedsel of schuilplaatsen. Kortom, 1 grote bio(diversiteits)-boost! BuurtBijenLint is een wandelroute langs Zoetermeer langs 33 bijenhotels. Deze wandelroute willen we graag een finishing touch geven door niet alleen een bed te regelen voor de bijen, maar ook een breakfast. Door het aanleggen van bloeibogen zorgen we ervoor dat bijen en andere insecten het hele jaar door van voedsel zijn voorzien.


De hof


De Hof van Seghwaert is de afgelopen jaren gegroeid in omvang en activiteiten. Zo is er naast de perenboomgaard, stiltetuin, groente- en fruittuin, ook nog een theetuin waar gedroogde kruidenthee-melanges worden gemaakt. Ook beschikt het hof over een buitenkeuken met eigen pizzaoven. Hier gaan we uiteraard gebruik van maken tijdens de activiteit. Tijdens de nature impact days zullen we naast het aanleggen van bloeibogen ook de hof een handje helpen met verschillende klussen zoals het maken van jam en het opknappen van de theetuin, de insectenhotels en moestuinbakken. 


Programma


  • 10.15 koffie en kennismaking
  • 10.30 – 12.30 bloeibogen aanleggen in de wijk
  • 12.30 – 13.30 lunch (verse soep uit eigen tuin) 
  • 13.30 – 15.30 Klussen in de Hof (theetuin en insectenhotel opknappen, jam maken en nog meer!) 
  • 15.30 PBK Party (Pizza, Borrel & Kampvuur)


Leer de hof en de mensen kennen tijdens dit evenement en zet je daarnaast fysiek in voor de biodiversiteit! Tijdens deze dag zal er genoeg ruimte zijn voor het stellen van je vragen. Dit evenement zal de hele dag buiten plaatsvinden. Denk aan gepaste kleding m.b.t. het weer. 

Hoe kom ik er?

De ingang van de Hof is bij de parkeerplaats Appelgaarde
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.11 plaatsen over.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Zoetermeer > Zoetermeer Klussen > Hof van Seghwaert > Geef Zoetermeer een Bijen en Bio-Boost!

Over Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.