Skip Sidebar

Over ons

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en ...

Deel

Green Impact Network bijeenkomst

Event · 25 apr 2021, 11:00 - 12:30
Vanuit huis
Kinderen & JongerenNatuur & MilieuBuurt & omgeving
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Hof van Seghwaert
#38491
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/HofvanSeghwaert/klussen/Green-Impact-Network-bijeenkomst/38491 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Brainstorm mee over het Green Impact Network in Zoetermeer!

Uitgebreide omschrijving

Wist je dat...

Ruim 400.000 jongeren/jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar zich (wel eens) willen inzetten als groene vrijwilliger? En dat desondanks nog geen 5% van alle 'groene vrijwilligers' onder de 30 jaar is? Dit komt vaak met name door gebrek aan kennis (waar en hoe je kunt helpen) en een gebrek aan tijd. Wist je ook dat juist in deze Corona tijd steeds meer jongeren de behoefte hebben om de natuur in te gaan en dat bijna 85 procent van de jongeren aangeeft tot rust te komen in de natuur.


Daar willen wij graag iets aan doen in Zoetermeer. Denk aan het koppelen van groene locaties of projecten aan jongeren die zo nu en dan hun handen uit de mouwen willen steken in het groen en willen bijdragen aan de natuur in eigen omgeving. En ook laagdrempelig, omdat we ook weten hoe schaars tijd tegenwoordig is.


Denk daarnaast ook aan het verbinden van 'groene jongeren' om bijvoorbeeld op een gezellige manier elkaar te inspireren, netwerken te versterken, vacatures te delen, informatie uit te wisselen en waar mogelijk krachten te bundelen voor een nog groener Zoetermeer.


Wij zijn benieuwd naar jouw mening...

Op zondag 25 april staat een bijeenkomst gepland. Om kennis te maken en samen met jou en andere geïnteresseerden behoeftes, meningen en ideeën uit te wisselen over bovenstaande. In combinatie met een leuke activiteit: Wildplukken! Dit zal met name online zijn, maar indien mogelijk ook deels offline. Hier houden we je uiteraard van op de hoogte. Allemaal geheel vrijblijvend uiteraard :)

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen

Over Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.