Skip Sidebar

Over ons

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en ...

Deel

Help onze bijen en kippen!

Taak · 4–8 uur
Gaardedreef 169, 2723 AZ Zoetermeer, Nederland
Kinderen & JongerenNatuur & Milieu
Klus Delen
Hof van Seghwaert
#28679
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/HofvanSeghwaert/klussen/Help-onze-bijen-en-kippen/28679 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD TOT VOORJAAR '21 | We breiden het "BuurtBijenLint" uit met nieuwe bijenhotels en we bouwen een nieuw kippenhok voor onze kippen!

Uitgebreide omschrijving

Bijen

Wilde bijen zijn de belangrijkste bijen in ons ecosysteem. En de bijenpopulatie is de laatste jaren dramatisch gedaald. Door meer bijenvriendelijke plekken aan te leggen komen er weer meer bijen. En nog veel meer, want ook veel andere dieren zoals vogels, egels en diverse insecten hebben voordeel van deze plekjes. Ook voor hen biedt het voedsel en een goede schuilplaats. Het BuurtBijenLint is een wandelroute door Zoetermeer. Er staan al 30 bijenhotels. We willen de route graag afmaken door nog 7 bijenhotels te plaatsen.


Kippen

Hof van Seghwaert is de afgelopen jaren gegroeid in omvang en in activiteiten. Zo hebben we onder andere een nieuwe ingang gekregen. Nadeel is wel dat het kippenhok hierdoor op de verkeerde plek staat en de kippen niet meer naar buiten kunnen. Tijd voor een nieuw kippenhok op een andere plek waardoor de kippen weer lekker buiten kunnen scharrelen in de hof.


What else?

Naast de hierboven specifiek genoemde werkzaamheden zijn er nog genoeg andere klussen te doen in de Hof, zoals de moestuin winterklaar maken en diverse onderhoudsklussen.


Wil jij hier aan bijdragen en wil je meer te weten te komen over deze locatie? Meld je dan gauw aan!


Programma:

10.00 koffie/kennismaking

10.30 – 12.00: aan de slag

12.00 – 13.00: lunch (met pop-up crepe-bar!)

13.00 – 15.30: aan de slag!

Rond 15.30: afsluiting (met borrel, pizza en kampvuur)


Tussendoor kun je natuurlijk alles aan ons vragen, maken we tijd vrij voor een korte rondleiding en laten we het BuurtBijenLint zien.

Hoe kom ik er?

De locatie is achter Gaardedreef 169. Parkeren mogelijk. Ook makkelijk te bereiken met openbaar vervoer (paar minuutjes lopen vanaf Randstadrail halte Seghwaert).
Klus Delen

Over Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.