Skip Sidebar

Over ons

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en ...

Deel

Werk een dagje mee en maak kennis met de Hof!

Event · 27 aug 2022, 10:00 - 15:30
2723 AC, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Kinderen & JongerenNatuur & Milieu
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Hof van Seghwaert
#54090
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/HofvanSeghwaert/klussen/Werk-een-dagje-mee-en-maak-kennis-met-de-Hof/54090 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op de Hof zijn veel verschillende klussen. Zo kun je helpen met de boomgaard verjongen, jam maken en we geven het “buurtbijenlint" een boost!

Uitgebreide omschrijving

Op de Hof van Seghwaert is altijd veel te doen. Het is een diverse tuin met veel verschillende onderdelen, zoals de perenboomgaard, stiltetuin, groente- en fruittuin en een theetuin waar gedroogde kruidenthee-melanges worden gemaakt. Samen met de vrijwilligers van de Hof en de jongeren van de Green Impact Network gaan we de Hof een boost geven. Er zijn veel verschillende activiteiten op de dag waar je aan mee kunt helpen.


Tiny Forest

De Hof heeft haar eigen Tiny Forest. Een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Goed voor de bijen, vlinders en vogels en kleine zoogdieren, maar ook fijn voor de mensen. Kinderen krijgen er buitenles over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Om ervoor te zorgen dat het Tiny Forest in de natte seizoenen niet te veel onder water komt te staan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water weg kan lopen. Op deze zaterdag gaan we hiervoor zorgen door drainage aan te leggen.


Buurtbijenlint

De Hof maakt het ook de bijen graag naar hun zin. We hebben verschillende bloemrijke plekken aangelegd en daarnaast hebben we ook ons eigen bijenhotel: een plek waar wilde bijen nestelen en hun eitjes kunnen leggen. Het bijenhotel is onderdeel van een BuurtBijenLint in Zoetermeer: een wandelroute langs 36 bijenhotels. Om dit bijenlint een boost te geven gaan we deze zaterdag op pad om bij enkele bijenhotels achterstallig onderhoud te plegen zodat het hotel er daarna weer top bij staat.


Verjongen van de boomgaard

De Hof heeft een grote perenboomgaard met ongeveer 600 bomen. Om de boomgaard in stand te houden worden de oudste bomen vervangen door nieuwe jongen bomen. Daarom gaan we een aantal van de dode bomen weghalen zodat er plek is wanneer de jonge bomen geplant worden.


Programma

De dag zal rond 10u beginnen met koffie en kennismaking. Daarna gaan we aan de slag met de klussen in verschillende groepen. Rond 12.30 gaan we lunchen, met broodjes en soep die door de Hof geregeld zijn. Daarna gaan we nog even klussen en rond 15.30 sluiten we gezellig af met een borrel en pizza uit de pizza oven.


Leer de hof en de mensen kennen tijdens dit evenement en zet je daarnaast fysiek in voor de biodiversiteit! Tijdens deze dag zal er genoeg ruimte zijn voor het stellen van je vragen. Dit evenement zal de hele dag buiten plaatsvinden. Denk aan gepaste kleding m.b.t. het weer. 

 

HOE KOM IK ER?

Het adres is Gaardedreef achter 169

De ingang van de Hof is bij de parkeerplaats Appelgaarde

Het is 2 minuten lopen van randstadrailstation Seghwaert

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Zoetermeer > Zoetermeer Klussen > Hof van Seghwaert > Werk een dagje mee en maak kennis met de Hof!

Over Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in een woonwijk in Zoetermeer. Bewoners van Zoetermeer hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk Seghwaert. Check https://hofvanseghwaert.nl/ voor meer informatie.