Skip Sidebar

Over ons

Gezamenlijk onderhouden IVN Dordrecht en Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard het landschap de Hooge Nesse. De Hooge Nesse was vroeger een landbouwpolder, daarna een slib en gronddepot en ...

Natuur & Milieu
Deel

Maak natuurgebied 'Hooge Nesse' winterklaar!

Een dag · Flexibel
Veerweg 57, 3336 LM Zwijndrecht, Nederland
BuitenAdvies & Mentoring
Natuur & Milieu
Deze event is verlopen15 plaatsen over.
Deel event
#28723
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/IVN-Dordrecht-samen-met-Stichting-Natuur-en-Landschap-Zwijndrechtse-Waard/events/Maak-natuurgebied-Hooge-Nesse-winterklaar/28723 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help de Hooge Nesse winterklaar te maken en leer tegelijkertijd over wildplukken en eetbare planten, bijen of het belang van natuurbeheer!

Uitgebreide omschrijving

Het mooie natuurgebied Hooge Nesse moet klaargemaakt worden voor de winter. Samen gaan we bomen, struiken en taken wegzagen, zullen we hoog gras gaan hooien, en gaan we een takkenril bouwen (een muur van snoeihout en takken).


In ruil voor jouw spierkracht en inzet, krijg je een interessante en leerzame excursie. Deze excursies kunnen gaan over wildplukken en eetbare planten, over de bijen van de Hooge Nesse gegeven door de lokale imker, of over het belang van natuurbeheer.


Voor de lunch en het werkmateriaal wordt gezorgd. Zien we jou 7 november?


Dagprogramma

9.30 – 10.00 Inloop en uitleg natuurklussen

10.00 – 12.00 Natuurklussen en excursies

12.00 – 13.00 Lunch

13.00 – 15.00 Natuurklussen en excursies

Hoe kom ik er?

Over IVN Dordrecht en Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard

Gezamenlijk onderhouden IVN Dordrecht en Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard het landschap de Hooge Nesse. De Hooge Nesse was vroeger een landbouwpolder, daarna een slib en gronddepot en is nu getransformeerd naar een aantrekkelijk natuurgebied. Hier kun je struinen over paden en zoeken naar bijzondere planten en vogels.
Deze event is verlopen15 plaatsen over.
Deel event