Skip Sidebar

Over ons

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Deel

Gezocht: Helpende handen voor het beheer van een minibos!

Taak
Laan Van Oversteen 14d, 2289 CX Rijswijk, Nederland
Natuur & MilieuWelzijnOnderwijs
Klus Delen
IVN Natuureducatie
#28757
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/IVN-Natuureducatie1/klussen/Gezocht-Helpende-handen-voor-het-beheer-van-een-minibos/28757 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stroop je mouwen op en draag in 2021 bij aan luchtzuivering, waterberging, biodiversiteit, en vermindering van hittestress in een Tiny Forest!

Uitgebreide omschrijving

Wil jij ook je mouwen opstropen en bijdragen aan natuur in je stad? Kom dan in het voorjaar van 2021 een handje helpen in een Tiny Forest!


Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Luchtzuivering, waterberging, stimuleren van biodiversiteit, en vermindering van hittestress, zijn zomaar een paar dingen waar een Tiny Forest goed voor is. Daarnaast is het een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit, en een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om die kloof te dichten.


Vanwege deze redenen legt IVN Natuureducatie minibossen aan. Een stukje natuur in de stad, van en voor de buurt. En zij zijn nog op zoek naar enthousiaste buurtbewoners die willen bijdragen aan het onderhoud en gebruik van deze bosjes! Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het bos bij langdurige droogte extra water nodig heeft, of dat snelgroeiende kruiden de jonge boompjes verstikken.


Lijkt het jou leuk om samen met andere jongeren uit jouw buurt meer te leren over Tiny Forests en hiermee aan de slag te gaan? Hou dan de Nature Impact Days in de gaten, en kom een handje helpen zodra het weer kan en mag!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Rijswijk > Rijswijk Klussen > IVN Natuureducatie > Gezocht: Helpende handen voor het beheer van een minibos!

Over IVN Natuureducatie

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.