Skip Sidebar

Kopgroep 2030

Non-profit

Over ons

Kopgroep2030 is een Haags initiatief, bestaande uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag om vóór ...

Deel

Pak hittestress in de stad aan en vergroen de buurt!

Event · 5 jun 2021, 10:00 - 16:00
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Buurt & omgevingNatuur & Milieu
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen
Kopgroep 2030
#39863
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Kopgroep-2030/klussen/Pak-hittestress-in-de-stad-aan-en-vergroen-de-buurt/39863 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Leer hoe je hittestress in de stad kunt tegengaan tijdens dit buurtevenement rondom het Koning- en Regentesseplein en help mee met het vergroenen van de buurt!

Uitgebreide omschrijving

Met weer een warme zomer op komst gaat Kopgroep2030 er samen met jou voor zorgen dat de buurt rondom het Koning-en Regentesseplein hitteproof is door te vergroenen! Hierdoor blijft de buurt op warme dagen lekker koel, want planten nemen hitte op, gebruiken de energie van de warmte om te groeien en zorgen voor koele, vochtige lucht. Op drie locaties in de buurt vind je verschillende initiatieven die je meer leren over het aanpakken van hittestress. Steek je handen uit de mouwen bij het aanleggen van geveltuintjes, ruil stekjes bij de stekjesbibliotheek en laat je informeren over wat jij kunt doen in je eigen buurt bij de informatiestand van Kopgroep2030. Draag jij op 5 juni bij aan een koele stad? 


Dagprogramma


Regentesseplein 10:00 - 11:00

Op het Regentesseplein gaan we meehelpen met het vergroenen van de balkons boven wijkcentrum De Regenvalk. Ook geven wij hier informatie aan buurtbewoners over andere manieren waarop je jouw balkon kan vergroenen en kun je meehelpen met een zwerfvuil opruimactie.


Koningsplein 12:00 - 13:00

Op het Koningsplein wordt om 12:00 de nieuwe stekjesbibliotheek geopend! Kom langs met zaadjes en stekjes die je over hebt en ruil ze voor iets anders.


Constant Rebecqueplein 13:00 - 15:00

Rondom het Constant Rebecqueplein start in de middag Operatie Steenbreek. Help jij ook mee met het aanleggen van geveltuintjes voor buurtbewoners? Verzamel flink wat stenen en vervang ze door plantjes!
Over Kopgroep2030

Kopgroep2030 is een Haags initiatief, bestaande uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag om vóór 2030 de overstap naar schone energie en meer groen te verwezenlijken. Concreet betekent dit dat Kopgroep2030 de komende 10 jaar zal werken aan de volgende thema’s: meer groen en minder hitteoverlast, anders koken en verwarmen, besparen en isoleren en het verduurzamen van Verenigingen van Eigenaren. Kopgroep2030 doet dit door buurtbewoners te informeren en mobiliseren om samen te werken aan een schone, groene stad waar het fijn wonen is, nu én in de toekomst!

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Klussen > Kopgroep 2030 > Pak hittestress in de stad aan en vergroen de buurt!

Over Kopgroep 2030

Kopgroep2030 is een Haags initiatief, bestaande uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag om vóór 2030 de overstap naar schone energie en meer groen te verwezenlijken. Concreet betekent dit dat Kopgroep 2030 de komende 10 jaar zal werken aan de volgende thema’s: meer groen en minder hitteoverlast, anders koken en verwarmen, besparen en isoleren en het verduurzamen van Verenigingen van Eigenaren. Kopgroep 2030 doet dit door buurtbewoners te informeren en mobiliseren om samen te werken aan een schone, groene stad waar het fijn wonen is, nu én in de toekomst!