Skip Sidebar

Over ons

IVN Stadsvergroeners bestaat uit een groep enthousiaste jong-volwasssenen van gemiddeld 18-30 jaar die zich vrijwillig inzetten voor het behoud en verbetering van stadsnatuur (waaronder de Tiny ...

Leven op het landLeven in het waterDuurzame steden en gemeenschappen
Deel

Maak van Natuureiland Pampus weer een kinderparadijs

Event · 28 aug 2022, 10:00 - 13:00
Kees Mustersstraat 2, 2406 LK Alphen aan den Rijn, Nederland
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
IVN Stadsvergroeners
#55489
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Natuureiland-Pampus/klussen/Maak-van-Natuureiland-Pampus-weer-een-kinderparadijs/55489 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je gaat samen met de IVN Stadsvergroeners aan de slag om Natuureiland Pampus nog aantrekkelijker te maken voor kinderen en de buurt.

Uitgebreide omschrijving

Natuureiland Pampus is een groen eiland midden in een Alphense wijk. Het natuureiland kent een gevarieerd landschap aan bloemen en planten en er is ook waterpomp. Kinderen kunnen hier spelen, bewegen, andere kinderen ontmoeten en ondertussen gevoel krijgen voor de natuur. Het eiland is ontwikkeld door IVN en vrijwilligers uit de wijk.


Op zondag 28 augustus gaan we flink aan de slag met regulier onderhoud en nieuwe klussen op het Natuureiland. We gaan o.a. riet verwijderen, paden vrijmaken en de kring vrijmaken, want alles groeit ontzettend hard! Verder gaan we ook een nieuwe waterbaan aanleggen, daar liggen de boomstammen al voor klaar.


We gaan er van 10.00 tot 13.00u aan de slag en spreken af op Kees Mustersstraat 2, in Alphen aan den Rijn. Wij regelen een heerlijke lunch, en hopen je daar te zien!


Voor deze klus willen we je vragen je in te schrijven via de website van IVN: https://www.ivn.nl/ivn-stadsvergroeners/klusdag-alphen-aan-de-rijn-op-28-augustus


Over Natuureiland Pampus

Midden tussen huizen, straten en een school is een natuurgebied te vinden dat special opgezet is om kinderen meer te laten bewegen en met elkaar in verbinding te komen. Het natuurpark Pampus in de Alphense wijk Nieuwe Sloot moet kinderen meer gevoel geven voor de natuur. Het natuureiland is ontwikkeld door IVN en vrijwilligers uit de wijk.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Alphen aan den Rijn > Alphen aan den Rijn Klussen > IVN Stadsvergroeners > Maak van Natuureiland Pampus weer een kinderparadijs

Over IVN Stadsvergroeners

IVN Stadsvergroeners bestaat uit een groep enthousiaste jong-volwasssenen van gemiddeld 18-30 jaar die zich vrijwillig inzetten voor het behoud en verbetering van stadsnatuur (waaronder de Tiny Forests) in Zuid-Holland. De IVN Stadsvergroeners beslaat een team van jong-volwassenen voor jong-volwassenen! Het kernteam organiseert regelmatig activiteiten in en om de Tiny Forests of andere stadsnatuur. De steeds groter wordende "zwerm" van jong-volwassenen rond het kernteam stropen de mouwen op en helpen op bij de activiteiten met snoeien, bomen (ver)planten en andere leuke klussen. Samen aan de slag voor natuur in de buurt!