Skip Sidebar

Over ons

Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. We maken ons sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in ...

Deel

Help de vrijwillige boswachter!

Event · 28 aug 2022, 11:30 - 17:00
West-Abtspolderseweg, 3046NW Rotterdam, Nederland
Natuur & Milieu
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Natuurmonumenten
#54991
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Natuurmonumenten2/klussen/Help-de-vrijwillige-boswachter/54991 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help de vrijwillige boswachter om bezoekers meer informatie geven over de geschiedenis en de natuur van Buitenplaats de Tempel.

Uitgebreide omschrijving


Buitenplaats De Tempel

Deze buitenplaats is een onontdekte parel aan de rand van Rotterdam. Sinds vorig jaar is het parkbos in beheer bij onze vereniging en we werken er met een groot team aan vrijwilligers om het in oude luister te herstellen. Zo zijn er vorig jaar bijna 100.000 (!) stinzenbollen geplant en de vegetatie op orde gebracht zodat elke plant, struik of boom de ruimte krijgt om te groeien. Waar nodig worden inheemse soorten bijgeplant. In de oude boomgaard met walnoten- en perenbomen hebben we een uitspanning ingericht waar vrijwillige boswachters bezoekers meer informatie geven over de geschiedenis, de natuur en wat er zoal te zien is. Een oud burgemeester van Rotterdam heeft er bijvoorbeeld gewoond en de oudste eik van Rotterdam is hier te vinden! Op zondag 28 augustus kan jij ervaren wat een vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten doet! Vind jij het leuk om op deze unieke locatie een dag bezoekers te ontvangen en het gesprek aan te gaan? Geef je dan op!


Help de vrijwillige boswachter

Hoe ziet jouw dag er uit? Eerst help je met de opbouw van het mobiele informatiepunt en de foodtruck. Je krijgt gedurende de dag uitleg over de buitenplaats die al sinds het begin van de 17e eeuw bestaat! Verder sta je naast de vrijwillige boswachter en helpt hem evt. met het beantwoorden van vragen van bezoekers. Er is ook een kleine foodtruck, dus koffie en thee is altijd gratis bij de hand en een stuk gebak zal er ook vast bij je in gaan! Neem wel zelf een lunch mee. De klus begint om 11.00 uur en rond 16.30 pakken we alles weer in en sluiten we af. 


Doordat het een kleine uitspanning is, hebben we slechts zeer beperkt ruimte voor deze plek, meld je dus snel aan!

Hoe kom ik er?

We verzamelen in de boomgaard, naast het koetshuis. Volg de richtingaanwijzers.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. We maken ons sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Want we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen.