Skip Sidebar

Over ons

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu ...

Deel

Creëer samen een hotspot voor biodiversiteit in Natuurrijk!

Taak · 4–8 uur
Oudelandseweg 12, 2935 LD Ouderkerk aan den IJssel, Nederland
Natuur & Milieu
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.8 plaatsen over.
Klus Delen
Stichting Natuurrijk
#28673
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Natuurrijk/klussen/Creeer-samen-een-hotspot-voor-biodiversiteit-in-Natuurrijk/28673 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR Graaf prachtige poelen om waterplanten te laten groeien en nieuwe amfibiën en andere dieren aan te trekken in Natuurrijk.

Uitgebreide omschrijving

WEGENS CORONA UITGESTELD NAAR VOORJAAR 2021


In Natuurrijk kunnen er altijd extra poelen gegraven worden. Samen zorg je er dan voor dat de biodiversiteit in dit stukje natuur vergroot wordt. Zo kunnen er waterplanten gaan groeien. Terwijl jij dus je steentje bij draagt aan het graven, leer je ook over de planten en het dierenleven van de poel. Hoe meer planten in een poel, hoe groter het dierenleven! En geen zorgen, je hebt geen voorkennis nodig.

Poelen zijn voor levensbelang voor amfibieën. Vooral in het voorjaar zullen ze jou dankbaar zijn, aangezien zij zich dan gaan voortplanten in de pas gegraven poel. Daarnaast vind je hier door jou straks watervlooien, libellen, waterplanten, waterkevers, en nog veel meer! 


Naast dat je je steentje bijdraagt aan het verrijken van de lokale biodiversiteit in een werkelijk prachtig stukje natuur, krijg je ook een unieke en natuurrijke rondleiding van de eigenaar van het gebied zelf: Kees Beaart. Als expert op het gebied van natuurverrijking zal hij alles vertellen over de geschiedenis van dit prachtige en rijke natuurgebied, wat je er kan vinden en hoe alles onderhouden wordt. Je kan bij hem ook terecht over al je vragen die je hebt over het onderhouden van de natuur.


Dagprogramma:

10.00 - 10.30 Inloop

10.30 - 11.00 Kennismaking en uitleg natuurklus

11.00 - 12.30 Aan de slag en rondleiding Natuurrijk

12.30 - 13.30 Lunch

13.30 - 16.30 Afronden natuurklus en rondleiding natuurrijk

16.30 - 17.00 Afsluiting

Hoe kom ik er?

Natuurrijk vind je in het weiland tegenover Oudelandseweg 12
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.8 plaatsen over.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Ouderkerk aan den IJssel > Ouderkerk aan den IJssel Klussen > Stichting Natuurrijk > Creëer samen een hotspot voor biodiversiteit in Natuurrijk!

Over Stichting Natuurrijk

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu inheemse planten, bomen, struiken, en het is rijk aan verschillende diersoorten, insecten en amfibieën. Natuurrijk is een plek waar je je verbaast over de veerkracht, pracht en rijkdom van de natuur.