Skip Sidebar

Over ons

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu ...

Deel

Creëer samen een hotspot voor biodiversiteit in Natuurrijk!

Event · 27 aug 2022, 10:30 - 16:00
Oudelandseweg 12, 2935 LD Ouderkerk aan den IJssel, Nederland
Natuur & Milieu
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Stichting Natuurrijk
#54853
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Natuurrijk/klussen/Creeer-samen-een-hotspot-voor-biodiversiteit-in-Natuurrijk/54853 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Aanleg gevarieerde multifunctionele afscheiding tussen twee weidegedeelten in Natuurrijk, een natuurterrein van 3,5 ha in de Krimpenerwaard.

Uitgebreide omschrijving

De februaristorm van dit jaar is ook in Natuurrijk niet ongezien voorbijgegaan. Veel bomen zijn omgewaaid waardoor nieuwe leefruimte is ontstaan voor dieren en planten in Natuurrijk.

Tijdens de klus gaan we takken en stammen verzamelen en hanteerbaar maken om ze vervolgens te verwerken in takkenrillen op het weiland. Vogels zullen er uitkijkplaatsen vinden om het terrein te overzien, zoogdieren en vogels vinden er nestgelegenheid en er wordt leefruimte geschapen voor vele soorten dieren, waaronder ook amfibieën en insecten. Kortom de aan te leggen takkenrillen zullen de biodiversiteit in Natuurrijk ten goede komen.


Afhankelijk van het aantal deelnemers, het verloop van het werk aan de takkenrillen en de interesse van de deelnemers kunnen eventueel enkele deelnemers les krijgen in maaien met de zeis. Eventueel maaisel zou verwerkt kunnen worden in de takkenrillen.


Voordat je je steentje bijdraagt aan het verrijken van de lokale biodiversiteit in dit werkelijk prachtige stuk natuur, krijg je een unieke en natuurrijke rondleiding van Kees Beaart, die met zijn vrouw Birgitte dit gebied heeft aangelegd en ruim 40 jaar heeft beheerd. Als expert op het gebied van natuurverrijking zal hij je van alles kunnen vertellen over de aanleg van het natuurgebied en welke flora en fauna je er kunt vinden. Ook kun je bij hem terecht met je vragen over het onderhoud van dit natuurterrein.


Zie voor informatie over Natuurrijk de Website: stichtingnatuurrijk.nl. en Instagram: stichtingnatuurrijk 


Dagprogramma 27 augustus 

10.30 - 11.00 Inloop

11.00 - 12.00 Kennismaking, rondleiding en uitleg natuurklussen

12.00 - 13.00 Aan de slag

13.00-14.00 Lunch*

14.00 - 16.00 Voortzetting werkzaamheden en Afsluiting

 

*Halverwege het klussen zal er worden gezorgd voor een heerlijke vegetarische lunch. 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Ouderkerk aan den IJssel > Ouderkerk aan den IJssel Klussen > Stichting Natuurrijk > Creëer samen een hotspot voor biodiversiteit in Natuurrijk!

Over Stichting Natuurrijk

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu inheemse planten, bomen, struiken, en het is rijk aan verschillende diersoorten, insecten en amfibieën. Natuurrijk is een plek waar je je verbaast over de veerkracht, pracht en rijkdom van de natuur.