Skip Sidebar

Over ons

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu ...

Deel

Help de broedvogels in Natuurrijk

Event · 5 jun 2021, 10:30 - 17:00
Oudelandseweg 12, 2935 LD Ouderkerk aan den IJssel, Nederland
Natuur & Milieu
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen
Stichting Natuurrijk
#39858
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Natuurrijk/klussen/Help-de-broedvogels-in-Natuurrijk/39858 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help de broedvogelpopulatie in Natuurrijk door broedvogeleilandjes aan te leggen in een sloot bij dit prachtige natuurterrein.

Uitgebreide omschrijving

In en rond Natuurrijk vind je veel verschillende vogels die er graag hun nesten bouwen tijdens het broedseizoen, waaronder de knobbelzwaan, wilde eend, krakeend en diverse soorten ganzen. Deze en andere soorten kun je helpen door broedeilandjes aan te leggen. Zo kunnen de vogels hun eieren uitbroeden zonder veel gevaar vanaf het land te lopen en draag je bij aan het groeien van de populatie broedvogels in Natuurrijk!
Voor enkele waadpakken en lieslaarzen wordt gezorgd, dus stap in de sloot en maak meteen kennis met planten en dieren die er leven.
Naast het aanleggen van broedeilandjes kun je ook aan de slag met het opruimen van gemaaid gras. Het maaien gebeurt niet met een grasmaaier, maar met de zeis. 
Voordat je je steentje bijdraagt aan het verrijken van de lokale biodiversiteit in dit werkelijk prachtige stukje natuur, krijg je een unieke en natuurrijke rondleiding van Kees Beaart, die met zijn vrouw Birgitte dit gebied heeft aangelegd en ruim 40 jaar heeft beheerd. Als expert op het gebied van natuurverrijking zal hij je alles vertellen over de aanleg van het natuurgebied en welke flora en fauna je er kunt vinden. Ook kun je bij hem terecht met je vragen over het onderhoud van dit natuurterrein.
Dagprogramma
10.00-10.30 inloop
10.30-11.30 kennismaking, rondleiding en uitleg natuurklussen
11.30-13.00 aan de slag
13.00-13.45 lunch
13.45-16.30 afronden natuurklussen
16.30-17.00 afsluiting
Over Natuurrijk
De Stichting Natuurrijk bewijst hoe prachtig de natuur kan ontwikkelen zonder gebruik van zware machines, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Waar eens een weiland was groeien nu inheemse planten, bomen en struiken en het is rijk aan vele verschillende diersoorten. Natuurrijk is een plek waar je je verbaast over de veerkracht, pracht en rijkdom van de natuur.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen

Over Stichting Natuurrijk

Bij Stichting Natuurrijk bewijzen Kees en Birgitte Beaart hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. Waar eens een stuk weiland was, daar groeien nu inheemse planten, bomen, struiken, en het is rijk aan verschillende diersoorten, insecten en amfibieën. Natuurrijk is een plek waar je je verbaast over de veerkracht, pracht en rijkdom van de natuur.