Skip Sidebar
TussenTijdTuin

TussenTijdTuin

Non-profit

Over ons

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin ...

Natuur & MilieuKunst & cultuurWelzijn
Deel

Bouwklus

Een dag · Flexibel
Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, Nederland
Natuur & MilieuKunst & cultuurWelzijn
Deze event is verlopen7 plaatsen over.
Deel event
#28698
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/events/Bouwklus/28698 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom naar buiten en help mee met bouwen en onderhouden van de plukhof

Uitgebreide omschrijving

Hou je van sporten en actief bezig zijn dan kan dat ook buiten. Met deze werkzaamheden zetten we onze energie in om grafzerken te hakken, nieuwe compost pakken te zagen/timmeren en repareren van informatieborden.


Samen met jou zorgen we ervoor dat bezoekers van de Plukhof kunnen blijven genieten

Hoe kom ik er?

Over TussenTijdTuin

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, die bedoeld is om te vertoeven, om tussentijds in rond te dwalen. Een beetje te dagdromen, er mogelijk aan dierbaren te denken, te rouwen en als je weggaat misschien nog een paar bloemen te plukken als souvenir aan je verblijf.

Precies een jaar geleden werd een stukje van de begraafplaats toegewezen aan Geerten Ten Bosch en Marleen Oud. ‘Volg je hart’, was het bijbehorende devies en dat doen ze. Met hart en ziel zijn ze aan het werk om er zonder gif en kunstmest een bijzondere plek te creëren. Een tuin op een begraafplaats geeft dit project extra diepgang, het brengt leven en dood samen op een positieve manier.

Belangrijk onderdeel in de TussenTijdTuin is de ‘Dochterstuin’, waar iedere vrouw symbolisch gekoppeld is aan een bloem. Het is een levende, bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht: inmiddels 120 vrouwen, een lijst die ook blijft groeien. De paadjes zijn er gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een volgende bestemming en blijven op het grondgebied.

Op 20 juni gaat de tuin officieel open en zal ook de site www.tussentijdtuin.nl online zijn. Project LievelingsBloem (laat een bloem zaaien voor een geliefde overledene) is o.m. op deze website te vinden. Naar de boeiende verhalen van de Dochters van Dordrecht wordt doorverwezen.
Deze event is verlopen7 plaatsen over.
Deel event