Skip Navigation

Plukhof

Non-profit

Over ons

de Plukhof is een levend, bloeiend, zoemend en plukbaar, idee van Geerten Ten Bosch en Marleen Oud, die de (kunst)opdracht voor een eerbetoon aan de Dochters van Dordrecht wonnen en zorgt voor meer ...

Natuur & MilieuKunst & CultuurZorg & Welzijn
Deel

Meer groen en bloei

Een dag · Flexibel
Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, Nederland
TuinierenBuiten
Natuur & MilieuKunst & CultuurZorg & Welzijn
Deze event is verlopen
#28666
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/events/Meer-groen-en-bloei/28666 om je aan te melden
Samenvattinghelpen mee met planten van bollen en creëer samen meer biodiversiteit voor de plukhof
Uitgebreide omschrijving

Help met andere enthousiaste mensen bij het planten van bollen voor het nieuwe bollenveld van de Plukhof en leer de plukhof kennen. maak een nieuwe plek voor bloemen door oude bollen uit te graven en leer wat er allemaal belangrijk tijdens het planten.


Door dit event bij de plukhof, is dit jouw ultieme kans om te leren hoe je zelf je eigen bloementuin kan aanleggen. Geerten en Marleen Kunnen je daar alles over vertellen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Plukhof
de Plukhof is een levend, bloeiend, zoemend en plukbaar, idee van Geerten Ten Bosch en Marleen Oud, die de (kunst)opdracht voor een eerbetoon aan de Dochters van Dordrecht wonnen en zorgt voor meer groen en biodiversiteit.
Stel je deze stad voor die gonst, bromt, snort en fladdert. Af en aan vliegende bijen, zweefvliegen, vlinders, torretjes en andere insecten. Op verwaarloosde en braakliggende stukjes grond groeien bloemen in alle soorten en maten: papaver en akelei, korenbloem, komkommerkruid en vrouwenmantel. Judaspenning en een enkele boom ter nagedachtenis aan de ons oudst bekende vrouwen. Een blijvende herinnering aan al die vrouwen die voor de stad belangrijk zijn of zijn geweest. Door hun gedachtegoed symbolisch te koppelen aan evenzoveel bloemen, blazen we ze (nieuw) leven in. Pluk jezelf een bosje bijzondere Dochters en schik daden en verhalen in een vaas.
·
Deze event is verlopen
#28666
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/events/Meer-groen-en-bloei/28666 om je aan te melden