Skip Sidebar

TussenTijdTuin

Non-profit

Over ons

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin ...

Deel

Meer groen en bloei

Taak
Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, Nederland
Natuur & MilieuKunst & cultuurWelzijn
Klus Delen
TussenTijdTuin
#28666
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/klussen/Meer-groen-en-bloei/28666 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

helpen mee met planten van bollen en creëer samen meer biodiversiteit voor de plukhof

Uitgebreide omschrijving

Help met andere enthousiaste mensen bij het planten van bollen voor het nieuwe bollenveld van de Plukhof en leer de plukhof kennen. maak een nieuwe plek voor bloemen door oude bollen uit te graven en leer wat er allemaal belangrijk tijdens het planten.


Door dit event bij de plukhof, is dit jouw ultieme kans om te leren hoe je zelf je eigen bloementuin kan aanleggen. Geerten en Marleen Kunnen je daar alles over vertellen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Klus Delen

Over TussenTijdTuin

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, die bedoeld is om te vertoeven, om tussentijds in rond te dwalen. Een beetje te dagdromen, er mogelijk aan dierbaren te denken, te rouwen en als je weggaat misschien nog een paar bloemen te plukken als souvenir aan je verblijf.

Precies een jaar geleden werd een stukje van de begraafplaats toegewezen aan Geerten Ten Bosch en Marleen Oud. ‘Volg je hart’, was het bijbehorende devies en dat doen ze. Met hart en ziel zijn ze aan het werk om er zonder gif en kunstmest een bijzondere plek te creëren. Een tuin op een begraafplaats geeft dit project extra diepgang, het brengt leven en dood samen op een positieve manier.

Belangrijk onderdeel in de TussenTijdTuin is de ‘Dochterstuin’, waar iedere vrouw symbolisch gekoppeld is aan een bloem. Het is een levende, bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht: inmiddels 120 vrouwen, een lijst die ook blijft groeien. De paadjes zijn er gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een volgende bestemming en blijven op het grondgebied.

Op 20 juni gaat de tuin officieel open en zal ook de site www.tussentijdtuin.nl online zijn. Project LievelingsBloem (laat een bloem zaaien voor een geliefde overledene) is o.m. op deze website te vinden. Naar de boeiende verhalen van de Dochters van Dordrecht wordt doorverwezen.