Skip Sidebar

TussenTijdTuin

Non-profit

Over ons

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin ...

Deel

Sneakpreview van TussenTijdTuin

Event · 5 jun 2021, 10:00 - 15:00
Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, Nederland
Natuur & MilieuKunst & cultuur
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.8 plaatsen over.
Klus Delen
TussenTijdTuin
#39872
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/klussen/Sneakpreview-van-TussenTijdTuin/39872 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help de TussenTijdTuin gereed maken voor de grote openingsdag. Klussen, schilderen en wieden van onkruid, het kan allemaal!

Uitgebreide omschrijving

Tijdens de klus in de TussenTijdTuin ga je aan de slag met het bouwen van een composthoop. In een composthoop wordt rest organisch materiaal omgezet naar compost dat vervolgens weer kan worden gebruikt in de tuin. Een duurzame manier om van natuurlijkafval uit de tuin af te komen. Op deze manier gaat er niks verloren.

 

We gaan eerst grote bakken timmeren waarin we de composthoop kunnen opbouwen. We maken een compostmengsel van groen en bruin materiaal. Daarna gaan de bacteriën, schimmels en kleine compostdieren aan het werk en transformeren het afval naar compost.

 

Leg jij na deze leerzame dag straks ook je eigen composthoop aan? Ook in kleine tuinen of zelf balkons kan je een compost hoop beginnen.

 

Liever een kwast of een schepje in je hand dan een hamer? Er is van alles mogelijk!

 

De TussenTijdTuin ligt op de Essenhof begraafplaats. Dit is 15 minuten lopen vanaf station Dordrecht.


Hoe kom ik er?

De TussenTijdTuin ligt op de Essenhof begraafplaats. Dit is 15 minuten lopen vanaf station Dordrecht.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus. Je kan hier andere klussen vinden.8 plaatsen over.
Klus Delen

Over TussenTijdTuin

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, die bedoeld is om te vertoeven, om tussentijds in rond te dwalen. Een beetje te dagdromen, er mogelijk aan dierbaren te denken, te rouwen en als je weggaat misschien nog een paar bloemen te plukken als souvenir aan je verblijf.

Precies een jaar geleden werd een stukje van de begraafplaats toegewezen aan Geerten Ten Bosch en Marleen Oud. ‘Volg je hart’, was het bijbehorende devies en dat doen ze. Met hart en ziel zijn ze aan het werk om er zonder gif en kunstmest een bijzondere plek te creëren. Een tuin op een begraafplaats geeft dit project extra diepgang, het brengt leven en dood samen op een positieve manier.

Belangrijk onderdeel in de TussenTijdTuin is de ‘Dochterstuin’, waar iedere vrouw symbolisch gekoppeld is aan een bloem. Het is een levende, bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht: inmiddels 120 vrouwen, een lijst die ook blijft groeien. De paadjes zijn er gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een volgende bestemming en blijven op het grondgebied.

Op 20 juni gaat de tuin officieel open en zal ook de site www.tussentijdtuin.nl online zijn. Project LievelingsBloem (laat een bloem zaaien voor een geliefde overledene) is o.m. op deze website te vinden. Naar de boeiende verhalen van de Dochters van Dordrecht wordt doorverwezen.