Skip Sidebar

TussenTijdTuin

Non-profit

Over ons

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin ...

Deel

clean up klus

Taak
Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, Nederland
Natuur & MilieuKunst & cultuurWelzijn
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.2 plaatsen over.
Klus Delen
TussenTijdTuin
#28708
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Plukhof/klussen/clean-up-klus/28708 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

help bij het opruimen en schoonmaken van de openbare ruimte

Uitgebreide omschrijving

door jou inzet verdwijnt en het afval wat op de Essenhof te vinden is en wordt de overkapping weer schoon om gebruikt te kunnen worden voor de pluktuin. help Dordrecht weer een stukje schoner te krijgen

Hoe kom ik er?

Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.2 plaatsen over.
Klus Delen

Over TussenTijdTuin

Tussen hagen, in een oase in de stad, waar je hoge, oude bomen vindt (‘t klinkt bijna als een goed bewaard geheim) en omgeven door water, ligt op Algemene Begraafplaats Essenhof, de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, die bedoeld is om te vertoeven, om tussentijds in rond te dwalen. Een beetje te dagdromen, er mogelijk aan dierbaren te denken, te rouwen en als je weggaat misschien nog een paar bloemen te plukken als souvenir aan je verblijf.

Precies een jaar geleden werd een stukje van de begraafplaats toegewezen aan Geerten Ten Bosch en Marleen Oud. ‘Volg je hart’, was het bijbehorende devies en dat doen ze. Met hart en ziel zijn ze aan het werk om er zonder gif en kunstmest een bijzondere plek te creëren. Een tuin op een begraafplaats geeft dit project extra diepgang, het brengt leven en dood samen op een positieve manier.

Belangrijk onderdeel in de TussenTijdTuin is de ‘Dochterstuin’, waar iedere vrouw symbolisch gekoppeld is aan een bloem. Het is een levende, bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht: inmiddels 120 vrouwen, een lijst die ook blijft groeien. De paadjes zijn er gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een volgende bestemming en blijven op het grondgebied.

Op 20 juni gaat de tuin officieel open en zal ook de site www.tussentijdtuin.nl online zijn. Project LievelingsBloem (laat een bloem zaaien voor een geliefde overledene) is o.m. op deze website te vinden. Naar de boeiende verhalen van de Dochters van Dordrecht wordt doorverwezen.