Skip Sidebar

Over ons

Voedselbos Koningsspil is onderdeel van de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht. Koningsspil is een sociaal, toegankelijk Voedselbos; vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Waar iedereen mag ...

Leven op het landDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Deel

Stel je zintuigen wijd open en ga op zoek naar de biodiversiteit!

Event · 25 aug 2022, 17:18 - 18:18
Burgemeester Keijzerweg 26, 3352 AR Papendrecht, Nederland
Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
SMP Voedselbos Koningsspil
#55507
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/SMP-Voedselbos-Koningsspil/klussen/Stel-je-zintuigen-wijd-open-en-ga-op-zoek-naar-de-biodiversiteit/55507 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je gaat samen met anderen klussen in Voedselbos Koningsspil onder begeleiding van een professioneel beheerder.

Uitgebreide omschrijving

Voedselbossen staan de laatste jaren volop in de belangstelling, en zijn een goed voorbeeld van hoe landbouw en natuur goed met elkaar kunnen samengaan. Voedselbos Koningsspil is in 2018 officieel geopend en is sindsdien een populaire plek voor buurtgenoten om in de zomer en het najaar, bessen, fruit en noten te oogsten.

 

We beginnen de ochtend met een rondleiding. Deze wordt gegeven door Marco Matla, de beheerder van het Voedselbos, die overigens in een ander gebied ook bijen telt voor de Vlinderstichting. We stellen onze zintuigen wijd open, en gaan samen op zoek naar de biodiversiteit van het bos.

 

Daarna steken we de handen uit de mouwen. Hoewel het beheer in een Voedselbos door de bank genomen laag is, is er vandaag toch onderhoud nodig. De paden moeten vrijgemaakt worden van het gras. En de verschillende hoogstambomen moeten vrijgemaakt worden van brandnetels. Dit alles doen we met de handen en de schoffel, maar als er tijd en ruimte is, zal Marco ook een korte instructie werken met de zeis geven.


We sluiten af met een heerlijke lunch. We doen ons best om ervoor te zorgen dat deze deels afkomstig is van het Voedselbos

 

Tip: doe kleding aan die vies mag worden, en doe bij nat weer eventueel laarzen aan.


We kijken uit naar jouw deelname!

 

Programma

09.30-10.00 inloop

10.00-11.00 Kennismaking en rondleiding

11.00-13.00 Aan de slag

13.00-14.00 Lunch en afsluiting 

Hoe kom ik er?

We verzamelen bij de ingang van Voedselbos Koningsspil, dat zich bevindt in het park de Noordhoekse Wiel. Als je op Googlemaps zoekt op 'Voedselbos Koningsspil' vind je de precieze locatie.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Papendrecht > Papendrecht Klussen > SMP Voedselbos Koningsspil > Stel je zintuigen wijd open en ga op zoek naar de biodiversiteit!

Over SMP Voedselbos Koningsspil

Voedselbos Koningsspil is onderdeel van de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht. Koningsspil is een sociaal, toegankelijk Voedselbos; vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Waar iedereen mag komen plukken om de natuur op haar natuurst te proeven.