Skip Sidebar

Over ons

Stichting Groen Cronesteyn, opgericht in maart 2020, is een platform voor mensen die de natuur en het landschap van Polderpark Cronesteyn willen verbeteren en beschermen. Het park heeft een mooi, oud ...

Leven op het land
Deel

Bevrijd Cronesteyn van de Japanse duizendknoop!

Event · 28 aug 2022, 10:00 - 13:30
Cronesteyn, 2322 LH Leiden, Nederland
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Stichting Groen Cronesteyn
#55370
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Stichting-Groen-Cronesteyn/klussen/Bevrijd-Cronesteyn-van-de-Japanse-duizendknoop/55370 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We gaan met elkaar aan de slag om de schadelijke exoot de Japanse duizendknoop in Polderpark Cronesteyn onder controle te houden.

Uitgebreide omschrijving

Welke Leidenaar kent niet Polderpark Cronesteyn? Waar eeuwen geleden een kasteel stond, is tegenwoordig een prachtig park waar mensen wandelen, kinderen spelen, vogels zingen en koeien grazen.

 

Helaas maakt in het park de Japanse duizendknoop zijn opmars. Een exoot die we hier echt niet willen hebben omdat hij de inheemse planten verdringt. Het doel van deze klus is om de plant zoveel mogelijk te verwijderen.

 

We krijgen van tevoren een instructie hoe je deze plant kunt herkennen en hoe je te werk moet gaan om hem effectief uit de grond te halen. Als er nog tijd over is of als we in twee ploegen kunnen werken, gaan we ook opslag verwijderen (ongewenste jonge boompjes).

 

Het harde werk zal beloond worden met een heerlijk broodje (vegetarisch) en een lekker sapje.

 

We starten deze dag rond 10u en we eindigen rond 13u met een lekker broodje in de hand. Het werk wordt begeleid door twee mensen van Stichting Groen Cronesteyn, die tussendoor iets zullen vertellen over de geschiedenis, het landschap en de natuur van dit bijzondere park.

 

Hoe kom ik er?

We verzamelen bij het theehuis ‘De Tuin van de Smid’
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Leiden > Leiden Klussen > Stichting Groen Cronesteyn > Bevrijd Cronesteyn van de Japanse duizendknoop!

Over Stichting Groen Cronesteyn

Stichting Groen Cronesteyn, opgericht in maart 2020, is een platform voor mensen die de natuur en het landschap van Polderpark Cronesteyn willen verbeteren en beschermen. Het park heeft een mooi, oud cultuurlandschap en bijzondere natuur, maar die staat wel onder druk. Stichting Groen Cronesteyn maakt zich sterk voor het behoud van de grutto in het park, voor de bijzondere planten in de moerastuin, voor schoon water en bovenal voor een mooi, open park waar mensen graag van de natuur komen genieten