Skip Sidebar

Over ons

Streekmuseum en landerij Veldzicht is sinds 2009 gevestigd in de boerderij ‘Veldzicht’, die 1864 aan de Herenweg 114 werd gebouwd. De laatste bewoner, Jaap Hoogeveen, wilde dat de boerderij en de ...

Leven op het land
Deel

Help mee en leer over planten en kruiden bij museumboerderij Veldzicht

Event · 23 aug 2022, 15:43 - 15:44
Herenweg 114, 2201 AL Noordwijk, Nederland
Natuur & MilieuKunst & cultuurBuurt & omgeving
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Stichting Landgoed Veldzicht
#55085
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Stichting-Landgoed-Veldzicht/klussen/Help-mee-en-leer-over-planten-en-kruiden-bij-museumboerderij-Veldzicht/55085 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help om het historisch kruidenveld van museumboerderij Veldzicht netjes te maken voor de pompoenmarkt tijdens de open monumentendagen.

Uitgebreide omschrijving

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken, met je handen in de aarde te werken en om te leren over planten/kruiden? Dan is dit een klus voor jou!


Binnenkort zullen veel mensen Veldzicht komen bezoeken, namelijk na cultuurmarkten eind augustus en begin september waar veel promotie wordt gemaakt. En ook met de pompoenmarkt tijdens de open monumentendag op 10 september. Het is belangrijk dat de tuinen van Veldzicht er dan goed bij liggen. Tijdens deze natuurklus maken we het historisch kruidenveld van Veldzicht klaar voor alle bezoekers!


We beginnen de dag met een rondleiding door de verschillende tuinen en over het erf van de museumboerderij. Er zijn drie verschillende tuinen: een tuin met historische bol- en knolgewassen, een historisch kruidenveld en de Dodoens Cruydehof (ingericht naar de inzichten van botanicus en arts Rembert Dodoens). Je kunt je kennis over kruiden en planten testen en ongetwijfeld leer je ook nog wat bij.


Daarna steken we de handen uit de mouwen en maken we de kruidentuin onkruidvrij door te schoffelen, te wieden, bloemen af te knippen en ervoor te zorgen dat de bedjes en paden er weer netjes bij liggen.


We eindigen de dag met het maken van eigen kruidenolie, met kruiden uit de tuin!


De dag start om 09:30 en eindigt rond 13:30 uur.


*Er zal tussendoor een koffie- en theepauze zijn, met verse kruidenthee uit de tuinen. Daarnaast zal er ook worden gezorgd voor een heerlijke lunch.


Leuk om vooraf te bekijken, een film over de tuinen van Veldzicht:Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Noordwijk > Noordwijk Klussen > Stichting Landgoed Veldzicht > Help mee en leer over planten en kruiden bij museumboerderij Veldzicht

Over Stichting Landgoed Veldzicht

Streekmuseum en landerij Veldzicht is sinds 2009 gevestigd in de boerderij ‘Veldzicht’, die 1864 aan de Herenweg 114 werd gebouwd. De laatste bewoner, Jaap Hoogeveen, wilde dat de boerderij en de landerijen behouden zouden blijven als authentiek element in het landschap. Zo geschiedde. Een prachtige boerderij met nog mooiere planten en kruidentuinen is in Noordwijk gevestigd. Vrijwilligers zijn hier de drijvende kracht achter het werk van het nodige onderhoud en de community die zij hebben opgebouwd.

Leuk om vooraf te bekijken, een film over de tuinen van Veldzicht:
https://www.youtube.com/watch?v=nYD-hYyp3BI&t=158s