Skip Sidebar

Over ons

Stichting Stiltegoed heeft als missie het actief in de wereld zetten en het natuurlijk beheren van Stiltegoed, een gebied van 10 hectaren groot in het buitengebied van Delft, Den Haag en gemeente ...

Leven op het land
Deel

Kom helpen in de piepjonge voedselbosjes van het Stiltegoed!

Event · 27 aug 2022, 10:00 - 14:00
2645 BM, Delfgauw, Zuid-Holland, Nederland
Verantwoorde consumptie en productieLeven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Stichting Stiltegoed
#55661
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Stichting-Stiltegoed/klussen/Kom-helpen-in-de-piepjonge-voedselbosjes-van-het-Stiltegoed/55661 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We gaan met elkaar klussen in de voedselbosjes van Stiltegoed. We maken paden vrij van onkruid, vullen ze aan met houtsnippers en halen onkruid weg bij aanplant

Uitgebreide omschrijving

Voor steeds meer mensen is de natuur een plek om het drukke leven even te kunnen ontvluchten en op die manier wat meer tot rust te komen. Voor degenen die in of rondom Delft wonen, is Stiltegoed een prachtige plek om die rust en stilte te vinden.

 

Stiltegoed ligt tussen de Delftse Hout en Hoeve Biesland. Een heerlijk, landelijk gebied, waar je doorheen kunt wandelen en kunt genieten van fluitende vogels, blatende schaapjes en de weidsheid van de polder. Uiteindelijk is het de wens van Stichting Stiltegoed dat hier een retraitecentrum komt waar mensen uit de randstad tot rust kunnen komen. Maar ook nu al kun je hier heerlijk wandelen en je zintuigen wijd openzetten om de natuur te beleven en te ervaren.

 

In het gebied zijn in de afgelopen jaren twee Tiny Forests en twee Voedselbosjes aangeplant. Een verrijking voor de biodiversiteit, en wat de voedselbosjes betreft straks ook een plek waar je bessen, fruit en noten kunt oogsten. We plukken er straks dus letterlijk zelf de vruchten van.

 

Enig beheer in een Voedselbos is wel noodzakelijk. We gaan vandaag met elkaar aan de slag om de paden vrij te maken van onkruid, aan te vullen met houtsnippers en onkruid te wieden rond de jonge aanplant. Halverwege is er koffie en thee. We sluiten gezellig af in het naastgelegen schuurtje met een fijne biologische en vegetarische lunch.

 

Programma

We verzamelen om 10:00 bij de ingang van het Stiltegoed aan de Bieslandseweg. Vandaaruit krijgen we eerst een korte rondleiding over het gebied en wordt er iets verteld over het belang van Tiny Forests en Voedselbosjes. Daarna gaan we aan de slag met de klussen. Halverwege is er tijd voor koffie en thee. Rond 13.30 sluiten we af met een lekkere lunch.

 

Tip: In het voedselbos bevinden zich distels die venijnig kunnen prikken. Ook vliegen er wat insecten in het bos. Trek daarom bij voorkeur lange kleding aan die ook vies mag worden. Wij zorgen ervoor dat er voldoende gereedschap is en handschoenen zijn. Verder is er beperkt drinkwater aanwezig, neem dus zeker bij warm weer ook zelf wat water mee.

Hoe kom ik er?

We verzamelen bij de ingang van het Stiltegoed aan de Bieslandseweg (zoek in googlemaps op: Stiltegoed)
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Delfgauw > Delfgauw Klussen > Stichting Stiltegoed > Kom helpen in de piepjonge voedselbosjes van het Stiltegoed!

Over Stichting Stiltegoed

Stichting Stiltegoed heeft als missie het actief in de wereld zetten en het natuurlijk beheren van Stiltegoed, een gebied van 10 hectaren groot in het buitengebied van Delft, Den Haag en gemeente Pijnacker-Nootdorp, ingericht ten behoeve van rust, bewustzijn en bezinning. Doel: een plaats van rust aan te bieden in een prikkelrijke samenleving.

Op Stiltegoed zijn ten behoeve van de biodiversiteit twee Tiny Forests en twee Voedselbosjes aangelegd. Ongeveer eenmaal per 2 maanden gaat een vast groepje vrijwilligers (georganiseerd via een mailgroep) aan de slag om de Voedselbosjes en Tiny Forests te onderhouden.