Skip Sidebar

Tiengemeten

Non-profit

Over ons

Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte ...

Deel

Handen uit de mouwen voor de Schotse Hooglanders!

Taak · 4–8 uur
Tiengemeten 14a, 3284 BE Zuid-Beijerland, Nederland
Natuur & MilieuKinderen & JongerenOnderwijs
Klus Delen
Tiengemeten
#28675
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Tiengemeten/klussen/Handen-uit-de-mouwen-voor-de-Schotse-Hooglanders/28675 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

WEGENS CORONA UITGESTELD TOT VOORJAAR ' 21 | Ga op dit prachtige eiland aan de slag voor de leefomgeving van onder andere de Schotse Hooglanders!

Uitgebreide omschrijving

Wil jij meer leren over dit eiland en haar bewoners, waaronder de Schotse Hooglanders? Wil je echt een steentje bijdragen aan het leefgebied van deze (en meer) dieren? En wil je stiekem ook even lekker genieten van dit prachtige eiland? Meld je dan gauw aan!


Wie zijn wij?

Wij zijn Natuurmonumenten Tiengemeten, een eiland vlak buiten de Randstad, het kleinst bewoonde eiland van Zuid-Holland. Een oase van rust met prachtige natuur en dieren zoals bevers, Schotse Hooglanders, visarenden en nog veel meer.


Hoe kun jij ons helpen?

Tijdens de Nature Impact Days kun je aan de slag in en voor de leefomgeving van o.a. de Schotse Hooglanders. Een robuuste koe die van ruimte houdt, maar ook nieuwsgierig is en graag op onderzoek uitgaat. Nu is nagenoeg het hele eiland hiervoor geschikt, maar de kern houden we graag ‘hooglandervrij’. Deze reuzen kijken namelijk niet zo nauw en voor we het weten verandert ook de kern in een wildernis. Daarom is het nodig wat bomen aan te pakken, een deel van ons rasterwerk te vervangen en een anti-vee doorsteek te optimaliseren. Dat draagt bij aan het op orde houden van het leefgebied van deze hooglanders. Natuurlijk willen we je ook de mogelijkheid geven deze bewoners in het echt te gaan spotten en er wat meer over te weten te komen en dus neemt tijdens deze dag één van onze excursieleiders je mee op een ronde op zoek naar de Schotse Hooglanders.


Programma:

  • 9.00 oversteek met de veerpont, vanaf Nieuwendijk
  • 10.00 - 12.30 aan de slag
  • 12.30 - 13.30 (vega) lunch (regelen wij)
  • 13.30 - 16.00 natuurwandeling, op zoek naar de Hooglanders, met gids
  • 16.00 - 17.00 afsluiting/borrel
  • 17.10 terug met de pont (eerder terug is ook mogelijk)

Hoe kom ik er?

Vanaf Nieuwendijk is het 10 minuutjes met de Veerpont. Deze gaat ieder heel uur heen en 10 minuten over het hele uur terug (mondkapje op de veerpont is verplicht). Parkeren is geen probleem. Bereikbaarheid met openbaar vervoer is wel lastig (dichtstbijzijnde bushalte is een uur lopen).
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Zuid-Beijerland > Zuid-Beijerland Klussen > Tiengemeten > Handen uit de mouwen voor de Schotse Hooglanders!

Over Tiengemeten

Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland.