Skip Sidebar

Over ons

Voedselbos Benthuizen is een particulier voedselbos dat zich nog bevindt in de startfase. Er komen steeds meer bomen, planten, struiken, bloemen en kruiden bij. Dat versterkt de biodiversiteit en is ...

Deel

Help de vogels aan een huis bij Voedselbos Benthuizen

Evenement · 4 jun 2021, 10:00 - 15:00
Dijk 10, 2731 AA Benthuizen, Nederland
Koken & etenTuinierenBuiten
DierenwelzijnNatuur & MilieuOnderwijs
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze event . Je kan hier andere events vinden.8 plaatsen over.
Event Delen
Voedselbos Benthuizen
#39880
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Voedselbos-Benthuizen/events/Help-de-vogels-aan-een-huis-bij-Voedselbos-Benthuizen/39880 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help de biodiversiteit een boost te geven in het voedselbos door vogelhuisjes te bouwen. Of leer wat je allemaal kan maken met het verse eten van het land!

Uitgebreide omschrijving

Voedselbos Benthuizen is een voedselbos gericht op zowel mens als dier. Het voedselbos heeft als doel een zo fijn mogelijk leefklimaat te creëren voor dieren, waar mensen dan weer van kunnen eten. Deze connectie tussen mens en dier zullen we ook ontdekken tijdens de activiteit!

 

Tijdens de Nature Impact Day kan jij de dieren helpen aan een fijne leefomgeving. Je kan de vogels helpen aan een huis door vogelhuisjes te bouwen. Ook heeft het voedselbos een bijenhotel en bijenidylle waar onderhoud aan gepleegd kan worden.

 

Naast het helpen van de vogels en bijen, kun je ook aan de slag met het voorbereiden van de lunch en proeverij! In de middag zullen de vrienden van het voedselbos langskomen voor een proeverij. Deze proeverij samen met de lunch kun jij gaan voorbereiden (en proeven uiteraard!) met eten van het land. Het Voedselbos beschikt over talloze eetbare planten en bloemen, waar heerlijke gerechten en hapjes mee gemaakt kunnen worden.

 

Heb jij zin om dieren een mooi thuis te geven, houd jij van lekker eten en ben je benieuwd wat er allemaal van het land gemaakt kan worden? Meld je dan nu aan voor deze klus!

Hoe kom ik er?

Het voedselbos ligt in Benthuizen op een half uur fietsen van station Zoetermeer. Mocht je niet uit de buurt komen, dan kun je een OV-fiets huren bij het station om het voedselbos te bereiken. Vanaf de binnenstad van Leiden doe je er driekwartier over of zo’n 20 minuten met de auto.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze event . Je kan hier andere events vinden.8 plaatsen over.
Event Delen
Vrijwilligerswerk in Benthuizen > Benthuizen Events > Voedselbos Benthuizen > Help de vogels aan een huis bij Voedselbos Benthuizen

Over Voedselbos Benthuizen

Voedselbos Benthuizen is een particulier voedselbos dat zich nog bevindt in de startfase. Er komen steeds meer bomen, planten, struiken, bloemen en kruiden bij. Dat versterkt de biodiversiteit en is dan ook een waar paradijs voor verschillende organismen. Tegelijkertijd levert het bos ook lokaal voedsel op voor de mens!