Skip Sidebar

Over ons

Voedselbos Benthuizen is een particulier voedselbos dat zich nog bevindt in de startfase. Er komen steeds meer bomen, planten, struiken, bloemen en kruiden bij. Dat versterkt de biodiversiteit en is ...

Deel

Verbeter de biodiversiteit, begin met het opschonen van de sloot!

Taak · 4–8 uur
Benthuizen, Zuid-Holland, Nederland
DierenwelzijnNatuur & MilieuOnderwijs
Deze event is verlopen Je kan hier andere events vinden.6 plaatsen over.
Event Delen
Voedselbos Benthuizen
#28702
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Voedselbos-Benthuizen/events/Verbeter-de-biodiversiteit-begin-met-het-opschonen-van-de-sloot/28702 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help mee aan het opschonen van de sloot met een natuurvriendelijke oever & krijg een rondleiding door het voedselbos!

Uitgebreide omschrijving

Maak impact!

Door jouw hulp bij het leeghalen van de sloot met natuurvriendelijke oever in Voedselbos Benthuizen hoeven er geen machines aan te pas te komen. Zo hebben allerlei dieren en bijzondere planten meer kans om ongestoord door te leven. Laat dat nou net het belang zijn van een natuurvriendelijke oever. Een natuurvriendelijke oever is een beschutte leefomgeving voor verschillende organismen, zoals insecten, kikkers, vogels en vissen. Daarnaast verbetert de waterkwaliteit als de natuur haar gang kan gaan. Om de eventuele doorstroom van het water mogelijk te houden, is het van belang dat elk jaar riet en andere planten uit de sloot worden gehaald. Het beste is natuurlijk om een sloot met natuurvriendelijke oever op een natuurvriendelijke manier leeg te halen, en daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken!


Wat leer je hiervan?

Tijdens (één van) deze twee dagen krijg je een rondleiding bij het voedselbos en leer je over het belang van een natuurvriendelijke oever. Daarnaast is het ook gewoon een hele gezellige dag in het groen, waarbij je gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Kennis vooraf is niet nodig, enthousiasme natuurlijk wel!


Eten en drinken

Gedurende de dag is er koffie en thee. Na een ochtend hard gewerkt te hebben, gaan we lekker lunchen met zo veel mogelijk lokale producten. De lunch zal geheel vegetarisch zijn!


Bijzonderheid van de locatie

Voedselbos Benthuizen is een particulier initiatief aan de rand van Benthuizen. Hoewel het voedselbos zich nog in de opstartfase bevindt, is er al genoeg te beleven. Je vindt er nu al verschillende kruiden, fruitbomen, hazelnootstruiken en nog veel meer. Een voedselbos is gericht op duurzame voedselproductie en biedt een paradijs voor ontelbare soorten organismen, zowel groot als klein. Daarnaast kan de mens hier ook lokale voedselproducten van nuttigen. Wil je er meer over weten en gewoon met eigen ogen zien wat een voedselbos allemaal te bieden heeft? Meld je dan aan om mee te helpen!

Hoe kom ik er?

Deze event is verlopen Je kan hier andere events vinden.6 plaatsen over.
Event Delen
Vrijwilligerswerk in Benthuizen > Benthuizen Events > Voedselbos Benthuizen > Verbeter de biodiversiteit, begin met het opschonen van de sloot!

Over Voedselbos Benthuizen

Voedselbos Benthuizen is een particulier voedselbos dat zich nog bevindt in de startfase. Er komen steeds meer bomen, planten, struiken, bloemen en kruiden bij. Dat versterkt de biodiversiteit en is dan ook een waar paradijs voor verschillende organismen. Tegelijkertijd levert het bos ook lokaal voedsel op voor de mens!