Skip Sidebar

Over ons

We hebben de afgelopen jaren een weiland van 1,2 hectare omgevormd tot een voedselbos. Het staat nu vol met bomen, struiken en planten waar je van kunt oogsten. Het onderhoud en de verdere aanplant ...

Leven op het landVerantwoorde consumptie en productieKlimaatactie
Deel

Bouw mee aan een bijenburcht!

Event · 26 aug 2022, 10:00 - 14:00
Dijk, 2731 AA Benthuizen, Nederland
Verantwoorde consumptie en productieKlimaatactieLeven op het land
Deze klus is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen
Voedselbos Benthuizen
#55365
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Voedselbos-Benthuizen/klussen/Bouw-mee-aan-een-bijenburcht/55365 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom helpen in het Voedselbos Benthuizen. We gaan een bijenburcht maken, onderhoud plegen en oogst verwerken. Je kunt zelf kiezen waar je aan mee wilt helpen.

Uitgebreide omschrijving

We hebben verschillende activiteiten op onze Nature Impact Dag.


De belangrijkste klus is het (ver)bouwen van de bijenburcht. Bijen zorgen voor de bestuiving van de vruchten. Zonder bijen geen appels, geen bessen, geen noten. Ofwel zonder bijen geen voedselbos! Op het Voedselbos Benthuizen staat een bijenburcht, maar die wordt nu niet actief door de bijen gebruikt. We geven de burcht een nieuwe plek en blazen haar nieuw leven in.


Naast de bijenburcht zullen er nog enkele andere (reguliere onderhouds) klussen te doen zijn. Denk aan wieden en maaien. Ook zullen enkelen een deel van de oogst verwerken en gebruiken als ingrediënten voor onze zelfgemaakte lunch.


Het wordt sowieso een leuke outdoor-dag waarbij je zelf kunt bepalen of je kiest voor een lichte of een zware klus (goede work-out).


We sluiten af met een rondleiding door het voedselbos dus je steekt er ook nog wat van op. Een perfecte manier om kennis te maken met deze nieuwe vorm van natuurinclusieve landbouw.

Hoe kom ik er?

Deze klus is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere klussen vinden.
Klus Delen

Over Voedselbos Benthuizen

We hebben de afgelopen jaren een weiland van 1,2 hectare omgevormd tot een voedselbos. Het staat nu vol met bomen, struiken en planten waar je van kunt oogsten. Het onderhoud en de verdere aanplant doen we samen met vrijwilligers. We hebben een vaste meewerkdag op vrijdagochtend om de week.