Skip Sidebar

Voedselbos Rockanje

Sociale Onderneming

Over ons

Voedselbos Rockanje is een voedselbos in wording. Een voedselbos is in principe een boomgaard met verschillende lagen, die dusdanig met elkaar in verbinding staan dat er weinig onderhoud nodig is en ...

Deel

Over Voedselbos Rockanje

Voedselbos Rockanje is een voedselbos in wording. Een voedselbos is in principe een boomgaard met verschillende lagen, die dusdanig met elkaar in verbinding staan dat er weinig onderhoud nodig is en dat de gewassen elkaar versterken. Behalve de beplanting die grotendeels inheems is, zal dit door natuurlijk beheer meer dieren gaan aantrekken. De initiatiefnemers van het Voedselbos Rockanje willen laten zien dat kleinschalige teelt van onbekende en inheemse gewassen, vergeten groenten en eetbare bloemen prima in samenhang met de natuur kan functioneren.

Het voedselbos is ontworpen als recreatieve ontmoetingsplek met een educatief karakter en krijgt daarnaast ook een maatschappelijke doelstelling; een zorgfunctie voor mensen met een beperking.

De ideale plek om met een klein gezelschap af te spreken in een groene omgeving, waar je onder het genot van huisgemaakte lekkernijen en streekproducten tot rust komt of je juist verdiept in de lokale biodiversiteit.

Foto's