Skip Sidebar

Voedselbos Rockanje

Sociale Onderneming

Over ons

Voedselbos Rockanje is een voedselbos in wording. Een voedselbos is in principe een boomgaard met verschillende lagen, die dusdanig met elkaar in verbinding staan dat er weinig onderhoud nodig is en ...

Deel

De kick-off van t nieuwste voedselbos!

Taak · 4–8 uur
Blindeweg 14, 3235 NE Rockanje, Nederland
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.30 plaatsen over.
Klus Delen
Voedselbos Rockanje
#29297
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Voedselbos-Rockanje/klussen/De-kick-off-van-t-nieuwste-voedselbos/29297 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help mee met de opstart van een voedselbos! Plaats bomen of vul de takkenril. Leer meer over wilde eetbare kruiden en de vrije natuur!

Uitgebreide omschrijving

In het voorjaar 2021 zullen we in Voedselbos Rockanje -een voedselbos in wording- gaan helpen! Bijvoorbeeld met zaailingen verplaatsen, snoeiwerkzaamheden uitvoeren, een toegangspoort maken of takkenrillen vullen. We gaan sowieso een heleboel plezier maken.


Tevens komt Dave Zwaartman, oud-chefkok, van Kruidenprikkels een kleine lezing geven over wilde eetbare kruiden in de tuin en de vrije natuur!


Koffie, thee en voor de lunch wordt er soep met brood verzorgd.


Daar het een buitenactiviteit is zijn alle activiteiten mogelijk op 1,5 meter afstand.

Hoe kom ik er?

Deze klus is verlopen Je kan hier andere klussen vinden.30 plaatsen over.
Klus Delen
Vrijwilligerswerk in Rockanje > Rockanje Klussen > Voedselbos Rockanje > De kick-off van t nieuwste voedselbos!

Over Voedselbos Rockanje

Voedselbos Rockanje is een voedselbos in wording. Een voedselbos is in principe een boomgaard met verschillende lagen, die dusdanig met elkaar in verbinding staan dat er weinig onderhoud nodig is en dat de gewassen elkaar versterken. Behalve de beplanting die grotendeels inheems is, zal dit door natuurlijk beheer meer dieren gaan aantrekken. De initiatiefnemers van het Voedselbos Rockanje willen laten zien dat kleinschalige teelt van onbekende en inheemse gewassen, vergeten groenten en eetbare bloemen prima in samenhang met de natuur kan functioneren.

Het voedselbos is ontworpen als recreatieve ontmoetingsplek met een educatief karakter en krijgt daarnaast ook een maatschappelijke doelstelling; een zorgfunctie voor mensen met een beperking.

De ideale plek om met een klein gezelschap af te spreken in een groene omgeving, waar je onder het genot van huisgemaakte lekkernijen en streekproducten tot rust komt of je juist verdiept in de lokale biodiversiteit.