Skip Sidebar

Over ons

De Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude zet zich in voor de bescherming en bestudering van de omgeving, met name de vogels die in het landschap leven. De vereniging beschermt weidevogels en plaatst ...

Leven op het land
Deel

Help mee de eeuwenoude Kruiskade te onderhouden

Event · 27 aug 2022, 09:30 - 13:00
Spookverlaat 4, 2394 MZ Hazerswoude-Rijndijk, Nederland
Leven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen
Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude
#55368
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Vogelwerkgroep-Koudekerk--Hazerswoude/klussen/Help-mee-de-eeuwenoude-Kruiskade-te-onderhouden/55368 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help mee de Kruiskade te verbinden door onder andere bruggetjes te verstevigen en jonge aanplant een kans te geven.

Uitgebreide omschrijving

Ben jij niet bang om om de handen uit de mouwen te steken en misschien een beetje vies te worden? Dan is deze klus iets voor jou! De Kruiskade is een prachtige, eeuwenoude houtkade. Deze houtkade wordt nog steeds zo beheerd als vroeger en dat is uniek!

Op deze dag is het de bedoeling dat we de bruggetjes die het gebied aan elkaar verbindt gaan versterken en de waterdoorgang gaan verbeteren. Hierbij is het nodig dat er palen worden geslagen in de grond, daarnaast moet er ook lisdodde worden verwijderd en de sloot moet worden uitgebaggerd zodat dit niet verder verland en dit ten koste zou gaan van de biodiversiteit in dit gebied. 

Ook is er in de omliggende bospercelen de mogelijkheid tot het verwijderen van bramenstruiken. Deze verwijderen wij omdat de bramen, gevoed door een overmaat aan stikstof, het licht ontnemen van de jonge aanplant van bomen en struiken. 

Belangrijk om te weten is dat je kleding aandoet die vies mag worden! Gereedschap is aanwezig. 

Na al dit werk hebben we vast trek en gaan we met z’n allen lunchen. Na de lunch is er een excursie over het gebied voor diegene die daar interesse in hebben.

 

Hoe kom ik er?

We komen bij elkaar tussen 9.15 en 9.30 uur op het erf van de boerderij van de familie Kerkvliet, Spookverlaat 4 te Hazerswoude (gemeente Alphen aan den Rijn). Achter op het erf staat ons gebouwtje “De zaagbek”. Vanaf daar vertrekken we na een korte toelichting op de werkzaamheden en het uitdelen van gereedschap, te voet naar de dichtbij gelegen werklocatie. Tijdens de pauze wordt door ons voor koffie, thee of frisdrank gezorgd. In de stal van de boerderij is een toilet aanwezig, waar de deelnemers tijdens de werkdag gebruik van mogen maken. Er is voldoende parkeerruimte op het erf voor deelnemers die met de auto komen.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze klus.
Klus Delen

Over Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude

De Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude zet zich in voor de bescherming en bestudering van de omgeving, met name de vogels die in het landschap leven. De vereniging beschermt weidevogels en plaatst kunstmatige nestgelegenheden voor erfvogels. Ook onderhouden onze vrijwilligers het landschap in de omgeving Koudekerk Hazerswoude.