Skip Sidebar

Over ons

Ontdek de natuur dichtbij!

Natuur & MilieuOnderwijs
Deel

Kappen nou! Een boom van een work-out voor rauwdouwers

Evenement · 27 feb 2021, 10:00 - 14:00
Loosterweg Zuid 15, 2161 DT Lisse, Nederland
BuitenSport
Natuur & MilieuOnderwijs
#28791
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/Zuid-Hollands-Landschap-Wassergeest/events/Kappen-nou-Een-boom-van-een-work-out-voor-rauwdouwers/28791 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help boswachter Maarten met de kap van dode essenbomen om de biodiversiteit op landgoed Wassergeest te stimuleren.

Uitgebreide omschrijving

*Dit event gaat door onder voorbehoud van de Corona maatregelen begin volgend jaar*


Ben jij een echte rauwdouwer? Wil jij meer leren over bomen? En ben je niet bang om een beetje vies te worden? Dan past deze natuurklus bij jou! Landgoed Wassergeest is gelegen in de polder nabij Lisse. Daardoor is het erg nat, wat terug te zien is in de plant- en diersoorten die er voorkomen. Zo kan je met wat geluk ook ijsvogels spotten in de omgeving.

 

Een veelvoorkomende boomsoort op landgoed Wassergeest is de es. Helaas wordt deze boomsoort overal in Nederland aangetast door een agressieve schimmelziekte, de essentaksterfte. Als gevolg van deze ziekte vallen veel essen om, ook in Wassergeest. Deze belanden op wandelpaden, maar ook in kanalen. Daar belemmert het de doorstroom van water, wat van belang is voor het leven in en om het water. Vandaar worden zieke essen preventief verwijderd op landgoed Wassergeest. En daar kan jij aan bij dragen! Tijdens de Nature Impact Days kan jij samen met boswachter Maarten op pad. Hij kan je alles vertellen over natuurbeheer op het landgoed, het werk als boswachter en jou leren hoe je een es veilig verwijderd. Het is dan aan jou en je team om te zagen, knippen en te slepen. Deel van het hout zullen we vervolgens gebruiken om een kampvuur te maken, waar we ook ons eigen lunch op kunnen maken tijdens een buitenkooksessie! Zo is deze dag een complete natuurervaring!

 

Een leuke klus voor de actieve individu, maar natuurlijk ook als teambuilding exercise. Vergeet geen waterdicht schoeisel en oude kleding mee te nemen 😉.

Hoe kom ik er?

Landgoed Wassergeest ligt vlakbij het Keukenhof in Lisse. Wij zullen verzamelen op de parkeerplaats tussen Manage Puntenburg en Scouting Lisser Kaninefaten. De locatie is het best bereikbaar per auto of fiets. Ook is het mogelijk om met het OV te komen. Hou dan bushalte Vuurstuuglaan in Lisse aan, vanaf hier is het een kwartiertje lopen.
Vrijwilligerswerk in Lisse > Lisse Events > Zuid-Hollands Landschap > Kappen nou! Een boom van een work-out voor rauwdouwers

Over Zuid-Hollands Landschap