Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn een groen jongerennetwerk in Zoetermeer, voor jongeren in Zoetermeer en nabije omgeving. Green Impact Network is het initiatief van Yoeri Groot, Dieuwke Slump en Lisanne van Oosterhoud ...

Deel

Groene Mars - Young Impact Day

Taak · 0–2 uur
2723 AC, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Natuur & MilieuBuurt & omgevingKinderen & Jongeren
Event Delen
Green Impact Network
#42018
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/greenimpactnetwork/events/Groene-Mars---Young-Impact-Day/42018 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op dinsdag 29 juni vergroenen we Zoetermeer! Een groene wandeling langs het Buurtbijenlint, een afvalbingo, zaadbommen en afsluiting bij het kampvuur. Join us!

Uitgebreide omschrijving

Voor wie?

Voor iedereen die zich geroepen voelt om mee te doen, die interesse heeft in groen en duurzaamheid, anderen wil leren kennen met dezelfde groene interesse of simpelweg zin heeft in een gezellige groene wandeling door Zoetermeer.


Met name gericht op jongeren van ca. 13 tot 30 jaar.


Programma

  • 19.30 Inloop en welkom @De Hof van Seghwaert
  • 19.45 Start 'Groene Mars' met afvalbingo & zaadbommen
  • Groene wandelroute via het Buurtbijenlint naar Buurttuin Zoete Aarde (ca. 3 km) en terug naar De Hof van Seghwaert (weer ca. 3 km)
  • Tegelijkertijd maken we onderweg Zoetermeer schoner (door afval te rapen in de vorm van een afvalbingo) en groener (door plantjes en zaadbommen te planten)
  • 21.00 Afsluiting bij De Hof met kampvuur, borrel en marshmallows (optioneel)


Praktische zaken

  • Je kunt je auto en/of fiets bij De Hof parkeren, maar met OV ook prima bereikbaar. Zie eventueel de website van De Hof voor een routebeschrijving.
  • Dresscode = groen ;-)
  • Wij regelen afvalzakken, wat afvalprikkers en mogelijk ook handschoenen, maar neem voor de zekerheid zelf iets van (tuin)handschoenen mee om afval mee te kunnen rapen.
  • Om ons aan de corona maatregelen te houden zullen we waarschijnlijk opsplitsen in kleinere groepen, zodat we beter afstand kunnen houden, afhankelijk van het aantal deelnemers.
  • Twee keer 3 km net iets teveel van het goede? Je mag ook onderweg aanhaken, bijv. halverwege vanaf Buurttuin Zoete Aarde.


Vragen?

Klik hiernaast op 'Green Impact Network' om onze organisatiepagina te bekijken of stuur ons een berichtje op Instagram (@greenimpactnetwork).


Voor meer informatie over Young Impact Day, zie de Green It Up actie op hun website.

Hoe kom ik er?

Event Delen

Over Green Impact Network

Wij zijn een groen jongerennetwerk in Zoetermeer, voor jongeren in Zoetermeer en nabije omgeving. Green Impact Network is het initiatief van Yoeri Groot, Dieuwke Slump en Lisanne van Oosterhoud. We leerden elkaar kennen via perenboomgaard 'De Hof van Seghwaert'. Het idee om een netwerk te starten kwam voort uit het gevoel dat er wel jongeren en jongvolwassenen zijn die impact willen maken op het gebied van groen, maar dat die jongeren elkaar en de verschillende groene plekken in Zoetermeer niet altijd weten te vinden. Het streven van het netwerk is dan ook om het voor jongeren leuk en gemakkelijk te maken om een bijdrage te leveren aan het versterken van een groene en duurzame leefomgeving. Dit willen we zo laagdrempelig mogelijk houden, zodat het ook mogelijk is om de ene dag te bedenken dat je iets wil doen, en de volgende dag voor een paar uurtjes ergens aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast willen we een platform vormen waarop onder meer groene vacatures gedeeld kunnen worden, jongeren elkaar kunnen bereiken en inspireren en samen manieren vinden om samen te werken met de gemeente en andere instanties om Zoetermeer te vergroenen en verduurzamen. Er is inmiddels een appgroep waar verschillende jongeren aan verbonden zijn en we hebben een vaste 'werkdag' bij De Hof van Seghwaert op elke 1e zaterdag van de maand. Voel je vrij om eens langs te komen om kennis te maken en te helpen in De Hof (of alleen even te kijken).

Interesse? Meer weten? Mail ons (greenimpactnetwork@gmail.com) of stuur een berichtje via Instagram (@greenimpactnetwork).