Skip Navigation
Over ons

Over de Babbersmolen

De Babbersmolen is een oude poldermolen uit 1710, midden in stedelijk gebied. Op het molenerf en in de directe omgeving is een kleinschalig historisch cultuurlandschap weer tot ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & Cultuur
Deel

Over stichting Schiedamse molens

Over de Babbersmolen

De Babbersmolen is een oude poldermolen uit 1710, midden in stedelijk gebied. Op het molenerf en in de directe omgeving is een kleinschalig historisch cultuurlandschap weer tot leven gewekt. Je vindt er een wilgengriend, eendenkooi, natte weide, sloten, moestuin, kippenren, vistuig enz.

Bezoekers ervaren hoe een poldermolenaarsgezin vroeger leefde van en met de natuur. Kennis die veelal verloren is gegaan maar hier herontdekt kan worden: welke kruiden en planten hebben een huishoudelijk nut?; hoe maak je groente in voor de wintermaanden?; hoe gebruik je een zeis, sloothaak of baggerbeugel?

Het ouderwetse ‘rommelige’ boerenlandschap zorgt voor een grote biodiversiteit die vroeger vanzelfsprekend was maar nu hard achteruit holt. Help mee om het te onderhouden!

Door mee te helpen bij het landschapsonderhoud leer je hoe de mensen vroeger van en met de natuur leefden. De natuur biedt heel veel en door verstandig gebruik put je haar niet uit. Daar kunnen we tegenwoordig nog iets van leren. Alle werkzaamheden gaan vooraf door een korte uitleg van vroegere toepassingen en gebruiken.

Vanwege strengere Corona-maatregelen werken we in kleine ochtend- en middagploegen van 15 deelnemers en hebben we geen lunch. Wel is er koffie en thee met wat lekkers en een flesje water want van werken ga je zweten.