Skip Sidebar

Over ons

Over de Babbersmolen

De Babbersmolen is een oude poldermolen uit 1710, midden in stedelijk gebied. Op het molenerf en in de directe omgeving is een kleinschalig historisch cultuurlandschap weer tot ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deel

Leven in en van de natuur bij de Babbersmolen

Evenement · 5 jun 2021, 09:30 - 12:00
Schiedamsedijk 2a, 3117 HA Schiedam, Nederland
BuitenTuinierenKlussen
Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Dit is een verleden event.
Event Delen
#40997
Scan me of ga naar www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/stichting-Schiedamse-molens/events/Leven-in-en-van-de-natuur-bij-de-Babbersmolen/40997 om je aan te melden

Samenvatting

Help mee om het wilgenbos bij de molen te onderhouden en leer meer over hoe je de natuur verantwoord kunt gebruiken!

Uitgebreide omschrijving

Een poldermolenaar en zijn gezin leefden vroeger in en van de natuur. Zo hadden ze een moestuin en kippen maar wisten ook waar je wilde planten voor kon gebruiken. Dit vind je allemaal bij de Babbersmolen en meer. Zo is er ook een wilgenkweekbos. De wilgentakken worden onder andere gebruikt om houten afscheidingen van te maken of als steel voor gereedschap.


Zo’n wilgenbos moet wel goed worden onderhouden. We gaan daarom 5 juni aan de slag met snoeien en zagen. Ook maken we een nieuwe oeverbescherming met bosjes wilgentakken; alles puur natuur!


Dit kleinschalig boerenlandschap is goed voor een grote biodiversiteit. Je helpt mee met het in stand houden ervan en leert hoe je de natuur verantwoord kan gebruiken. Als je geluk hebt zie je nog een ijsvogel want die woont in de buurt van de molen.


BONUS: de schaapscheerder komt langs om onze 5 grasmaaiers van hun jasje te bevrijden.

 

We werken met een ochtend- en middagploeg. In de ochtend starten we met koffie/thee en wat lekkers. In de middag eindigen we met een corona-proof borrel. Een rondleiding over terrein en molen is altijd mogelijk (na werktijd 😉).

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Schiedam > Schiedam Events > stichting Schiedamse molens > Leven in en van de natuur bij de Babbersmolen

Over stichting Schiedamse molens

Over de Babbersmolen

De Babbersmolen is een oude poldermolen uit 1710, midden in stedelijk gebied. Op het molenerf en in de directe omgeving is een kleinschalig historisch cultuurlandschap weer tot leven gewekt. Je vindt er bijvoorbeeld een wilgen kweekbos, eendenkooi, natte weide, sloten, moestuin en kippen!

Bezoekers ervaren hoe een poldermolenaarsgezin vroeger leefde van en met de natuur. Kennis die veelal verloren is gegaan maar hier herontdekt kan worden: welke kruiden en planten kunnen we gebruiken?; hoe maak je groente in voor de wintermaanden?; hoe gebruik je een zeis voor natuuronderhoud?

Het ouderwetse ‘rommelige’ boerenlandschap zorgt voor een grote biodiversiteit die vroeger vanzelfsprekend was maar nu hard achteruit holt. Help mee om het te onderhouden!

Door mee te helpen bij het landschapsonderhoud leer je hoe de mensen vroeger van en met de natuur leefden. De natuur biedt heel veel en door verstandig gebruik put je haar niet uit. Daar kunnen we tegenwoordig nog iets van leren.

Dit is een verleden event.
Event Delen