Over Tiny Forest

Met het project Tiny Forest maakt IVN natuureducatie door heel Nederland kleine stukjes natuur midden in de stad. Waar je altijd naar toe kan voor een dagelijkse dosis groen, en die bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving voor iedereen. Het Tiny Forest is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een buitenlokaal voor kinderen, waar ze de planten kunnen zien groeien en allerlei beestjes kunnen ontdekken. Het is een plek waar leren, samenwerken, verwondering en plezier samengaan. Hele belangrijke plekken dus, die mens en natuur dichter bij elkaar brengen. 


In heel Nederland zijn nu 64 Tiny Forests geplant. In Zuid-Holland zijn er 10 gerealiseerd en komen er de komende jaren nog 50 bij. Zo vergroenen we stukje bij beetje allerlei buurten en steden. En iedereen kan meedoen. Geloof jij net als ons in de kracht van groen in de buurt? Sluit je dan aan bij de groeiende Tiny Forest beweging. Samen zorgen we ervoor dat we de impact van Tiny Forest zo groot mogelijk maken.


Met elke Tiny Forest stimuleren we de biodiversiteit, werken we aan een betere luchtkwaliteit, waterberging en hitteregulatie in de stad. En met elke Tiny Forest creëren we een gezondere leefomgeving, met nieuwe fans voor de natuur die in de toekomst deze groene beweging weer kunnen voortzetten. 


Er zijn momenteel vier steden die meedoen aan de Tiny Forest buurtcampagne. Klik hieronder om te zien welke vacatures er zijn in jouw stad!

Campagnes in jouw stad

Dordrecht

Wordt educatievrijwilliger of buurtboswachter!

Leiden

Wordt educatievrijwilliger of buurtboswachter!

Schiedam

Wordt educatievrijwilliger of buurtboswachter!

Kaag en Brasem

Wordt educatievrijwilliger of buurtboswachter!

Tiny Forest in jouw stad?

Wil jij nou ook initiatiefnemer worden van een Tiny Forest in jouw stad, of heb je een idee voor het project? Neem dan contact op met onze projectleiders en laat jouw Tiny Forest uit de grond schieten!